keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Little thing what I love

Haluan kertoa teille näin vaihteeksi Jamien kuulumisia. Jamie on kuitenkin täyttänyt jo 10 kuukautta ja oppinut paljon uusia asioita, jotka haluan jakaa tänne muistoksi myös itselleni. 

Jamielle on kasvamassa oikealla ylös uusi etuhammas ja Jamiella on siten viisi hammasta suussansa. Jamie ei hampaiden takia ole ollut käytökseltänsä mitenkään erikoinen, ei ole niiden perään huudellut tai kuolannut sen suuremmin. Kaikkea pitää toki pureskella, mutta sitä se tekee kyllä muutenkin :D.

Jamie naureskelee paljon ja tykkää leikkiä itseksensä pitkin kämppää. Välissä Jamie tulee minun jalkoihini itkemään halutessansa syliin. Sohvan viereen tullaan myös huutamaan ja Jamie monesti on tyytyväinen vain sohvalle nostamisesta, sillä hän viihtyy hyvin sohvalla leikkimässä vierelläni. Jamie on itsepäinen ja kokeilee kaikkea uusiksi, mutta tottelee kiltisti kieltoa, vaikka välissä osoitetaan mieltä. Jamie ei myöskään vierasta ollenkaan.


Jamie osaa seistä tukea vasten ja välillä päästää irti yrittääksensä seistä ilman, mutta vain silloin kun joku on lähellä turvana. Jamie kävelee tukea vasten ja työntelee kaikenlaisia mahdollisia esineitä eteenpäin päästäksensä kävelemään, etenkin syöttötuolin hän on tähän tehtävään huomannut hyväksi. Sitä se työntelee pitkin keittiötä. Muuten poika konttaa tanner tömisten menemään pitkin taloa. Tietää ainakin missä Jamie on menossa!

Jamie repii lehdet pitkin olohuonetta ja kaataa lelunsa levitellen nekin sikin sokin. Jamie on huomannut voivansa viedä tavaroita huoneesta toiseen kuljettaen niitä kontatessa kädessänsä. Törmäänkin omiin tavaroihini yleensä eteisessä. Jamie myös tykkää nauhoista ja tämän vuoksi kengät on mieluisia. Niitä on hauskaa tiputtaa kenkätelineestä, tutkiskella ja syödä nauhoja sekä vähän heitellä niitä. 

Yksi päivä Jamie toi luudun vessasta keittiöön. On se taitava :'D!


Jamie taputtelee kaikkia mahdollisia pintoja ja ihmisten kasvoja on mukava rutistella. Hän osaa matkia perässä liikkeitä ja ääniä ja hänen suustansa kuuleekin jo kaikenlaisia päristelyjä, naksutuksia ja kiljahduksia. Jamie myös oppi juuri ensimmäisen sanansa! Jamie osaa sanoa äiti tai ääti <3. 


Jamie syö 5 ateriaa päivässä: aamulla puuroa banaanilla, lounaalla sosetta, välipalalla jotain hedelmää ja jogurttia, päivällisellä sosetta ja iltapalaksi puuroa banaanilla. Jogurttia olen antanut vasta vähän reilun viikon, joten totuttelu on vasta meneillään. Jamie syö joka ruokailulla itse omin kätösin ja minä autan lusikalla kaverina. Puuroa etenkin on mukava vain lätätä pöydälle. Välipalalla Jamie syö hedelmät tai marjat täysin itsenäisesti. 

Ruokailussa pitää myös saada tehdä omia pikku tuhmuuksia. Tällä hetkellä Jamie tykkää nakella ruokaa Millalle lattialle tai tiputtaa koko lautasen sinne, jos itse teen jotain muuta enkä huomaa seurata Jamien tekemisiä. Minun lautasta pitelevää kättä on myös hauskaa alkaa lätkimään ja lähestyvää lusikkaa huitoa. Kiellosta joko hämmennytään tai raivostutaan ja aletaan huutamaan, kuten jokaisessa tilanteessa. Imetän myös Jamieta edelleen ja aijon jatkaa sitä siihen saakka kunnes olemme siirtyneet normaaliin maitoon.

Yösyötöt on lopetettu, mutta kokonaisia öitä saadaan vain harvoin. Jamie herää yön aikana yleensä parista muutamaan kertaan, mutta onneksi nukahtaa nopeasti takaisin unille. Yöunille aletaan 20-20.30 välisenä aikana ja aamulla herätään 07-08.00 välillä. Päiväunia nukutaan yleensä päivässä kahdet, ensimmäiset 11 aikaan ja toiset joskus 15 jälkeen. Jamie nukkuu keskimäärin n. 20-60min yksillä unilla. 


Jamiella on oma ihana luonteensa, vaikka välissä tulee niitä tilanteita kun minäkin mietin että miksi sen pitää toimia tuolla tavalla :D. Yhtenä päivänä sain suuren tunneryöpyn, kun Jamie tuli luokseni, nousi minua vasten pystyyn ja "halasi" minua. Kiedoin käteni pojan ympärille ja meinasin alkaa itkemään tuntiessani sen suuren rakkauden sykähtävän sisälläni <3. Katsoin tuota rakasta pientä olentoa sen jälkeen kyyneleet silmissä ajatellen, etten koskaan tahdo luopua tuosta rakkaudesta, minun pojastani. Hän on kuitenkin se ainoa olento, jota minä tulen varmasti aina rakastamaan elämässäni niin käsittämättömän paljon, ettei sitä voi edes sanoiksi pukea. Juuri nyt en kaipaa elämääni mitään muuta kuin tuon pienen rakastettavan lapseni, johon tahdon panostaa kaiken huomioni <3. Vaikka hänen kanssa tulee varmasti olemaan vielä monenlaisia ongelmatilanteita, en silti koskaan tule unohtamaan tätä tunnetta. Tätä rakkautta <3.


Palaamisiin!




2 kommenttia: