keskiviikko 27. helmikuuta 2013

You are perfect!


Mietit ehkä kuka minä olen ja miksi minä kirjoitan. Minulla on suuri syy, miksi haluan kirjoittaa. Haluan kertoa teille onnettomuudesta, jonka jouduin kokemaan, sekä mielipiteestäni sitä koskien. Jatkossa haluan kertoa, mitä minä joudun kokemaan ja kuinka elämäni jatkuu.

Lokakuun 27 pv auto ajoi päälleni kävellessäni Palikkalasta Ypäjälle. Pari minuuttia sen jälkeen ambulanssi vahingossa löysi minut laukkuni lennettyä tielle ja niimpä sainkin apua. Muuten en todennäköisesti olisi nyt tässä... Asiasta on tehty paljon ilmoituksia lehtiin, joten sieltä voi käydä katsomassa, jos haluaa enemmän informaatiota asiaan. En kuitenkaan aijo kertoa yliajajastani teille sanaakaan, sillä se ei kuulu tähän. Tiedätte jos tiedätte.

Niin ja mitä minulle sitten sattui. No periaatteessa en välttämättä välittäisi kertoa siitä tänne, mutta koska jäljet ovat vielä vuosiakin näkyviä, niistä voi päätellä jo kaiken. Siksipä on ehkä parempi, että kerron omin sanoin, mitä sattui. Sinänsä minulla oli hyvä tuuri, sillä en saanut sisäelimiin minkäänlaisia vammoja. Keuhkoon tuli pieni vaaraton naarmu ja aivot vain värähtivät, joten mitään pysyvää ei siitä jäänyt. Sen sijaan taas luut saivat kärsiä enemmän kuin laki sallii. Minulta nimittäin murtui kaikki kasvonluut, paitsi otsaluu. Naamanluuni ovatkin nyt titaanisia ja niitä joudutaan tulevaisuudessa vielä muokkaamaan, jotta saisin oman ulkonäköni takaisin. Alahuuleni alapuolella on leveä arpi, sillä naamani lyödessäni purin hampaat siitä läpi. Hampaita irtosikin ainakin seitsemän ja niitä joudutaan varmaan repimäänki vielä saman verran, sillä monesta on palasia irronut. Niskaani tuli murtuma, mutta se oli hyvin pieni eikä se tarvinnut operointia. Vasen solisluu ja lapaluu murtuivat. Solisluuhun leikattiin rautalevy. Molemmat kyynärpääni murtuivat sekä oikea ranne ja jokainen niistä leikattiin. Kyynärpäissä on ollut metallipiikkejä ja lankaa, kun taas ranteessa on rautalevy. Kyynärpääni leikattiin vasta ja niistä poistettiin metallit, koska ne alkoivat haittaamaan. Minulta murtui vasemmalta yksi kylkiluu ja lonkassa oli pari murtumaa. Ne olivat myöskin sieviä murtumia ja niille ei tarvinnut tehdä mitään. Vasemman jalkani polvi oli turvoksissa ja sääressä murtumalinja, mutta nekin olivat sieviä ja nekään eivät tarvinneet hoitoa. Oikea jalkani taas sai pahimman tällin ja se on joutunut kärsimään äärettömän session... Äärettömästä iskusta kertoo heti se, että reisiluu oli murtunut ja pahasti. Siihen jouduttiinkin laittamaan koko reiden pituinen ydinmetalli. Polvi oli murtunut hoitoa kaipaamattomasti, mutta sääri sai kärsiä lopullisesti. Säärestä luut nimittäin menivät aivan sirpaleiksi ja kaikki hermot katkesivat mukana. Myös laskimo katkesi. Kirurgit yrittivät saada laskimon kuntoon, mutta se ei onnistunut. Siksipä sääreni jouduttiin amputoimaan. Nukutuksesta herättyäni en ensin tajunnut sen puuttumista, mutta kun sen tajusin, oli reaktio tajunnan pysäyttävä. Kuinka voisikaan ymmärtää, ettei itsellänsä ole enään kokonaista jalkaa. Se tulee tulevaisuudessakin vielä viemään aikaa, ennen kuin olen täysin tottunut siihen.

Olin näiden operointien takia 2 viikkoa nukutettuna ja kolmas viikko meni osittain nukutettuna. Lääkärit olettivat heräämiseni jälkee minun olevan ainakin vielä kuukauden Turussa, mutta minut siirrettiinkin Rovaniemelle jo ennen kuin olin täysin hereillä. Rovaniemellä herätykseni vasta oli kunnollinen. Keuhkoissa olevan hengitysputken takia en pystynyt aluksi puhumaan. Teholla minun tarvitsi olla vain n.puolitoista viikkoa, ennen kuin minut siirrettiin vuodeosastolle. Siellä olin sitten n. viikon ajan, kunnes pääsin jo kotiin. Paranin ihmeellisen nopeasti. Kotona olin n. 2 kk ja siinä ohella kävin hammaskirurgin hoidossa ja tarkastuksissa. Tammikuun viimeisinä päivinä lähdin Helsinkiin Ortoniin kuntoutumaan. Siellä sain itselleni proteesijalan ja opin kävelemään. Viime perjantaina pääsin vihdoinkin takaisin Ypäjälle ja jatkamaan kouluani. Nyt saan jatkaa omaa elämääni, vaikkakin uutena itsenäni. Edelleenkin kävelyni tarvitsee hiomista, mutta se on lihaksiston heikkouden syystä.

Jatkossa tulen saamaan vielä leikkauksia ja paljon muuta. Hammashommat ovat vielä edessä, proteeseja haluan useamman, kuntoutusta tarvitsen ja neuropsykologi pitää huolen, ettei minulle ilmene mitään oireita.

Niin ja mitä mieltä itse olen tästä sessiosta. En ole kokenut turhaa surua ja olen koko ajan katsonut eteenpäin. Toki olen joutunut kokemaan kaikkea mitä kenenkään ei kuuluisi, mutta olen niiden kautta oppinut paljon uusia asioita ja saanut itselleni omanlaista pelottomuutta ja arvostusta.

Minä olen kuin rikkoutunut kristalli: Sen voi korjata, mutta siitä enää koskaan tule yhtä hieno kuin ennen.

Haluan nyt myös ilmaista teille sen tärkeän lauseen, mitä itse kadun etten tajunnut: Sinä olet Täydellinen! Ainahan sanotaan, ettei kukaan ole täydellinen, mutta olen nyt löytänyt asiaan uuden näkökulman. Kenenkään luonnetta ei voi sanoa täydelliseksi, sillä kaikki ihmiset tykkäävät erinlaisista luonteista. Mutta katso itseäsi ja ulkonäköäsi. Sinä omistat kaiken, mitä ihmisen ruumiiseen kuuluu. Minä taas olen nyt ja pysyvästi vajanainen. Jotkut muutkin ovat siitä joutuneet kärsimään ja se ei ole kenellekkään oikein. Täydelliseen kroppaan kuuluu kaikki osat ja että kroppa on mahdollisimman naarmuton. Te kaikki olette sellaisia! Minäkin olin, mutta en ole enään. Enkä koskaan tule olemaankaan. Minun on opittava katsomaan maailmaa uusin silmin ja TOIVON, että ihmiset oppivat pitämään minua normaalina. Enhän sitä tule koskaan olemaan, mutta kovasti yritän! Itse kadun sitä, etten koskaan osannut arvostaa ulkonäköäni. Moni ihminen on saanut siitä kuulla aikojen kuluessa, kun olen ollut paineissa ulkonäköni kanssa. Nyt voin sanoa, että olin kaunis! Ihan tosissani olin kaunis. En tiedä, tulenko enään olemaan. Nyt näytän erinlaiselta ja omin silmin näen sen, että en läheskään yhtä upealta, kuin ennen. Toivon ja anon, että joku kaunis päivä tulen olemaan vielä lähes samannäköinen, kuin ennen.

Laitan tulevaisuudessa teille blogiini kuulumisiani sekä kerron tapahtumistani.

<3: llä Lala
Minä vuonna 2008

Minä vuonna 2007
Minä vuonna 2009
Minä vuonna 2010
Minä ja ystäväni -hhnna-  v.2010.
Minä ja ystäväni DDaB v.2011 Nerjassa
Minä vuonna 2011




Studi Elite mallikansio 2012
Studio Elite mallikansio 2012
Minä ja ystäväni rheetu v.2012

Ja nyt minä näytän...



80 kommenttia:

  1. " Pretty, pretty please, don't you ever, ever feel Like you're less than, less than perfect Pretty, pretty please, if you ever, ever feel Like you're nothing you are perfect to me "
    ♥:llä ülpu äiti

    VastaaPoista
  2. Voimia sulle! Oot kaunis silti tuon kaiken jälkeen ja tämän tekstin lukemisen jälkeen osaan katsoa ihmisiä taas erilailla, kiitos sinun. Toivottavasti kaikki hoidot menee hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Ja sä oot kaunis, vaikket enää tunne niin,
    ne vaikka veivät sulta uskon ihmisiin.
    Hetken vielä, nukkuu puoli maailmaa,
    hetki vielä, kirkas aamu aukeaa.

    Puoltakaan en sun kivustas voi tietää
    sanat kaikki vailla voimaa ilmaan jää
    mut joku aamu, mä tiedän sen
    sä heräät huomaamaan
    sinä selvisit ja kelpaat kelle vaan <3

    voimia Laura <3

    VastaaPoista
  4. Voi kulta pieni, sä oot täydellinen juuri tälläkin hetkellä! <3 Usko itseesi, oot vahva ja kaunis edelleen ja tuut aina olemaan! <3

    VastaaPoista
  5. Pysäyttävä teksti :/ pisti kyyneleet kohoamaan silmään ja oppi arvostamaan itseään sellasena kun on! Sinäkin olet kaunis ja varmasti sama ihminwn kun ennenkin , pärjäile parane <3

    VastaaPoista
  6. Oot tosi vahva ihminen ja vaikka sulle kävi tuolla tavalla silti oot pysyny vahvana ja jatkunut eteen päin :) arvostan todella paljon! Jatka samaan tahtiin ja usko itseesi :) voimia!:)

    VastaaPoista
  7. Voi ei, tää kosketti mua tosi paljon , ihan erilailla kun muut tekstit ! Osaat esittää asian tosi yksityiskohtasesti tai ainakin minä sain sellasen käsityksen, jään todellakin seuraamaan !(:
    Olit kaunis ennen ,mutta oot kaunis myös nyt! (:
    Upeeta tekstiä!:)!

    VastaaPoista
  8. Oot tosi nätti vaikka olet joutunut kokemaan tuollaista♥♥

    Voimia sulle Laura♥

    VastaaPoista
  9. Oot aivan älyttömän vahva! Monella ei pää kestäis tollasta, ihailen sun asennetta ja sitä kuinka ajattelet että elämä jatkuu no matter what. Tsemppiä aivan älyttömästi!

    VastaaPoista
  10. Kaunis olit ennen ja kaunis olet edelleen! Voimia sinulle tuleviin koitoksiin! :)

    VastaaPoista
  11. Pysäyttävä teksti, joka sai ajattelemaan taas uudelta kantilta asioita... Ja minä(kin) kyllä ihailen sun asennetta, oot vahva ihminen :) Voimia ja tsemppiä tulevaan! Jään seurailemaan... :)

    VastaaPoista
  12. Tsemppiä! Olet upea kaikesta huolimatta, sinun asenteesi on uskomattoman ihailtavaa! Kaikkea hyvää Sinulle!

    VastaaPoista
  13. Voimia sulle! Oot hirmu urhea!

    VastaaPoista
  14. Anna, rakas, itsellesi aikaa, niin voimistut. Olet vahva, ja jaksanut tähän mennessä tosi paljon!! Ja se, jos mikä, on kaunista. Voimia ja haleja!!

    T: Bambi

    VastaaPoista
  15. Niin ihana kuulla sinun tarinaasi! Voimia eteenpäin elämään! Ja kuten kaikki muutkin, uskon sinun edelleen olevan hyvinhyvin kaunis! Ja uskomattoman vahva nuoresta iästäsi huolimatta, taistelutahtoa elämään!

    VastaaPoista
  16. Laura, Sun tarina on koskettanut syvältä,olen ajatellut oman tyttäreni, itsenikin tilallesi, ja miettinyt miten olisimme selviytyneet vastaavasta. en tiedä ollenkaan olisimmeko , ehkä tyttäreni mutta en minä. Sinä olet poikeuksellinen, täydellinen omana itsenäsi,myös uutena itsenäsi.Kaunis.Ympärilläsi on ihmisiä jotka rakastavat sinua vain siksi että olet juuri Sinä.Ne oikeasti rakkaat ihmiset rakastavat aina sinua itseäsi, ja haluavat sinut sellaisena kuin olet, ilman meikkiäkin, ilman jalkaakin, ilman hiuksiakin. Sillä rakkaus ja ystävyys näkee syvemmälle, sydämeen ja sieluun asti. Rakkaus ympäröi Sinut Laura, ja Enkelit kulkevat rinnallasi thank God. niin Taivaan linnut kuin kaikki muutkin ystäväsi iloitsemme Sinusta. Olet Laura arvokas ja kaunis ihminen, Nainen, joka kun karaokessa tulee vetää i will surviven, moni jää sanattomaksi....Voimia Laura tulevaan, olkoon Voima ja Taivaan enkelit kanssasi ja ne linnutkin. Olet Upea. t.M

    VastaaPoista
  17. Oot uskomattoman upea nainen jolla on hirveästi sisukkuutta! :)

    VastaaPoista
  18. Pysäyttävä teksti, ja vahva naisen alku. Kanna itseäsi ylpeydellä, ja uskalla elää. Oman onnettomuuden ja menetyksen myötä opin olemaan kiitollinen kaikesta. On ihana tajuta olevansa elossa, ja nauttia pienistäkin asioista. Muista että kasvosi paranee kokoajan ja turvotusta saattaa olla vuodenkinverran. Tietenkin nuorena mietit näitä.. Hoida itsesi kuntoon äläkä tyydy kuin parhaaseen hoitoon :) tsemppiä. t. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja toivottavasti pääsen vielä omaan ulkonäkööni takaisin :)!

      Poista
  19. Paljon voimia ja jaksamista Sinulle. Asenteesi ja positiivisuutesi jotain erittäin ihailtavaa, ja tulet pääsemään niiden avulla pitkälle. Menestystä tulevaisuuteesi ja tsemppiä!

    VastaaPoista
  20. Mielettömän urhea olet!! Voimia ja tsemppiä!

    VastaaPoista
  21. Kamalassa onnettomuudessa olet ollut, tekee todella pahaa edes lukea... Mutta uskomatonta kuinka nopeasti vaikutat toipuneen sekä fyysisesti että ennen kaikkea henkisesti (vaikka totta kai toipuminen varmasti on vielä kaikin puolin kesken). Olet palannut jo nyt opiskelemaan ja jaksat olla iloinen ns. normaaleista pienistä asioista, mikä on todella upeaa! Asennetta ei sinulta ainakaan puutu. Ymmärrettävää on että ulkonäön muuttuminen on asia joka surettaa ja paljon, mutta täytyy sanoa että vaikka oletkin eri näköinen kuin ennen onnettomuutta niin olet silti kaunis! Toivottavasti joku päivä itsekin näet sen vaikka uuteen peilikuvaan tottuminen vie aikaa ja katsot itseäsi varmasti paljon kriittisemmin kuin muut ihmiset. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  22. Luin itku kurkussa koko tekstin, kamalaa mitä oot joutunu kokemaa ja oot kyllä ollu todella kaunis! Toivon, että kasvosi saadaan korjattua mahdollisimman hyvin ja saisit ulkonäön takaisin.

    VastaaPoista
  23. Mietin välillä sarjan loputtua, että mitenhän sinä voit. En tiennyt, että sinulle kävi noin pahasti, ja olen todella pahoillani. :( Olet todella vahva, sinusta saisi moni ottaa oppia! Voimia tulevaan, pahin on takana!

    VastaaPoista
  24. Voi kamalaa mitä olet joutunut kokemaan nuori kaunis tyttö :(, niin väärin niin väärin!!
    Jos jotenkin voisin, edes osan tuskastasi ja kivustasi ottaa pois, sen tekisin!
    Kovasti voimia elämässä eteenpäin sinulle, nää on pelkkiä sanoja, tiedän, ei varmaan paljon lohduta lukea jonkun tuntemattoman tekstejä, jos osaisin, auttaisin!!<3

    VastaaPoista
  25. Hui, olipas pysäyttävä teksti. Onnettomuuden satuttua olit paitsi minun myös varmasti jokaisen uutisen lukeneen mielessä. Asenteesi on kyllä kadehdittava. Kaikkea hyvää sinulle jatkoon!

    VastaaPoista
  26. Ei voi kuin todeta että sinä neitokainen olet syntynyt onnellisten tähtien alla.Tuo mahtava usko ja luottamus tulevaan kumpuaa suoraan suuresta sydämestä.Kauhistuin silloin kun luin onnettomuudesta lehdestä.Olit mielessäni hyvin pitkään.Rukoilinkin puolestasi.Tänään avasin SS lehden ja luin juttusi.Kyyneleet valuen luin tekstiä ja henkeä haukkoen kerroin myös isännälle lukemaani.Hänkin raavas "vanha" mies,pappa,hiljeni ja huomasin liikutuksen,vaikka vähin äänin lähtikin ulos ..."töihin tuli kiire".Katselin kuvaasi,kuinka kaunis oletkaan,kaiken tuon jälkeen.Itse kerrot että haluat vielä kauneutesi takaisin.Olet kasvoiltasi kaunis,vartaloltasi,mutta kaikkein suurin kauneus on sydämessäsi.Tuo positiivinen ajattelusi on jotain uskomatonta.Kunpa tuota voisi kylvää kuin viljaa keväisin.Ihan pakko oli tulla tulla lukemaan vielä täältäkin sivulta.Kyllä sinulla on ollut kaikki mahdolliset suojelusenkelit matkassasi.
    Olet noissa vanhemmissa kuvissa kaunis,mutta nyt olet aivan yhtä kaunis.
    Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaan elämääsi <3 Tuolla päättäväisyydellä mennään vaikka läpi harmaan kiven.

    VastaaPoista
  27. Tämä on jotenkin niin paljon helpompi sanoa anonyymisti Internetissä, kuin edes kasvotusten tai FB:ssä. En ole uskaltanut, kun pelkäsin olevani teennäinen, mutta nyt sanon sen kuitenkin:

    Vaikka emme pitäneet ollenkaan yhteyttä ala-asteen jälkeen, niin kun kuulin onnettomuudestasi, järkytyin. Järkytyin kovastikin, ja olit mielessäni usein silloin. Kun kuulin, että voit hyvin, niin ilahduin. Ilahduin myös kun näin sinut bussissa, ei sinusta olisi uskonut, mitä olet kokenut.

    Haluan toivottaa sinulle voimia ja kaikkea hyvää. Kyllä sinä voit olla vielä kaunis :) ja taatusti oletkin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ihanaa kuulla :)! Toivotaan parasta :).

      Poista
  28. Koskettava tarina todella,tunnen tapauksen kohtalaisesti ja tunnen myös yliajajan josta voin sanoa että se elää edelleen pelossa tekonsa takia kun pelkää etä joku kostaa,ei ole helppoa senkään elämä vaikkakin eri tavalla kuin sinun. En tdellakaan
    puolustele kyseistä henkilöä mutta tahdon että tiedät hänen olevan ilmeisen katuvainen tapahtumasta koska on niin peloissaan. Toivon todellä että koulusi sujuu hyvin ja että uskot mua kun sanon sun olevan edelleen kaunis. Jaksamisia ja iloista kesää uutena itsenäsi.=)


    VastaaPoista
  29. Oot niin vahva ! En voi sanoin kuvailla kuinka paljon ihailen sua !!

    VastaaPoista
  30. Pysäyttävä teksti ja kyyneleet silmissä luin koko blogisi läpi. Miten paljon voikin yksi ihminen joutua kokemaan. Olet urhea ja selviät kaikesta!

    Itse jouduin peräänajokolariin, jonka seurauksena minulle todettiin vasta vuosi myöhemmin neuropsykologisella tutkimuksella laaja-alainen diffuusi-oireisto. Nyt kolarista kulunut 1,5 vuotta. Aivovamma on vaikuttanut paljon elämääni; puhuminen kangertelee, sanat ei löydy, sanoja yhdistyy, muisti ja keskittymiskyky heikentynyt, kirjoittaessa tulee virheitä niin kynällä, puhelimella kuin tietokoneellakin. Kokoaikainen väsymys haittaa normaalia elämää paljon. Näin pitkään jatkuneiden oireiden perusteella on oletettavissa ettei tämä vamma parane koskaan. Tutkimukset ja kuntoutus ovat kuitenkin edelleen vaiheessa, koska vakuutusyhtiön mielestä olen täysin terve.

    Tältä osin samaistun tarinaasi ja ymmärrän miltä kaikki tuo tuntuu. Aivovamman kanssa edetään päivä kerrallaan eikä mikään päivä ole toisen kanssa samanlainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Oh ei sinunkaan tilanteesi ole ollenkaan hyvä :(. Toivon sinulle hyviä jatkoja :)!

      Poista
  31. Pysäyttävä teksti tosiaan. Kyllä meni riski 190cm 110kg mieskin herkille tätä lukiessa. Meilkin tuli tippa linssiin! Harvat pystyvät pitämään noin positiivisen elämänasenteen näinkin ikävän tapahtuman jälkeen. Olet kyllä todellisen taistelijaluonteen omaava ja älyttömän rohkea nainen. Täytyy arvostaa kyllä täysillä. Kaikke hyvää sulle elämässäsi!

    VastaaPoista
  32. Rohkea, sisukas, kaunis nainen! Kaikkea hyvää ja paljon voimia jatkoon!

    VastaaPoista
  33. etkö sinä ole juuri se tyttö joka kävi ypäjän hevosopistoa . ennen kuin tämäkamala sattui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenhan minä, mutta Ypäjän hevosopistolla jatkoin koulua tämän kuun alkuun saakka.

      Poista
  34. Olet joutunut kokemaan kauheita asioita. Uskon sun saavan aikaan paljon kaunista jo pelkästään tämän blogin kautta. Olet täydellinen, kaunis ihminen, edelleen.

    VastaaPoista
  35. Eksyin jotain kautta bloogiisi ja lueskelin monta tekstiä tuolta välistäkin. Kaikesta kokemastasi huolimatta vaikutat todella vahvalle ja elämän myönteiselle. Se on ihailtavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti :)! Aina on mukava lukea tällaista palautetta :).

      Poista
  36. Klikkailin itseni tänne muitten blogien kautta ja luinkin tän vanhan postauksen ja halusin silti kommentoida nyt. Vaikutatpa sä kypsältä ja ajattelevaiselta ihmiseltä nuoresta iästäsi huolimatta (: Sulla on kauniita ajatuksia ja tuli kyllä arvostus sua kohtaan tätä lukiessa. Toivon sulle kaikkein parasta! (:

    VastaaPoista
  37. Voi kuule, sä olet kaunis kaikesta huolimatta:) älä aliarvioi itseäsi, olet varmasti nyt vahvempi kuin koskaan, nostan hattua sulle, olet niin urhea:)

    VastaaPoista
  38. Olet joutunut kokemaan todella paljon. Kiitos kun jaat kaiken kanssamme. Näen teksteistäsi äärettömän vahvan ja kauniin ihmisen. Asenteesi on ihailtava. Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaan 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! <3 Hyviä jatkoja sinnekin!

      Poista
  39. Moi, kovia olet kokenut mutta sä olet Vahva ja sä Selviät. Olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet. Muista tämä. Toivon sinulle kaikkea parasta elämääsi ja ole onnellinen Elämästä, se on Lahja. Voi hyvin.

    Terv, Oskari

    VastaaPoista