keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Good night sleep tight

Heippa! Kuulumisiani vain taas ilmoittelen. Eli perjantaina kävin hammasröntgenissä. Minulla oli sillä välin MLL:ltä lastenhoitaja Jamien kanssa. MLL:ltä minulla oli nyt ensimmäistä kertaa lastenhoitaja ja meillä ei tämän naisen kanssa kyllä kemiat kohdanneet. Palattuani takaisin kotiin aloin pakkailemaan ja odottelin äitiä. Hän tuli lopulta, tosin hieman myöhemmin kuin olimme puhuneet, ja sain kämpän imuroitua sekä aitauksesta siivosimme koiran kakat pois. Äiti otti Millan ja lähti tämän kanssa kohti Kittilää. Veli tuli pian ja hyppäsimme Jamien kanssa hänen kyytiin. Matka sujui hyvin! Pysähdyimme Kittilässä kaupassa ja isän tykönä vaihdoimme itsemme Ivalon tätini kyytiin. Syötin Jamien ennen kuin lähdimme kohti Hanhimaata. Matka hankkariinkin meni hyvin ja hankkarissa tein iltapuuhat minulle sekä Jamielle, kunnes aloimme nukkumaan.


Lauantaina olimme tätini kanssa ja juttelimme niitä näitä. Paikalle saapui kaksi sähkömiestä asentamaan jonkin laatikon, jonka kautta voi nähdä kaikki kanavat ja saada paremman nettiyhteyden(ymmärtääkseni). Kaksi nuorta komeaa miestä, joten mikäs siinä katsellessa heidän touhuilua ;). Myöhemmin äitikin käymään kylässä. Söimme ruokaa, keksejä ja mustikkapiirakkaa. Myöhemmin vielä veljeni tuli ja hän heitti meidät isän luokse. Isällä aloitin heti Jamien iltapuuhat ja nukuttamisen. Sen jälkeen sain syödä hyvää ruokaa ja pullia. Sen päivän jälkeen oli ainakin ähkyssä!




Sunnuntaina Jamien herättyä annoin hänet isän ja hänen vaimon hoidettavaksi olohuoneeseen ja jatkoin itse vielä hetken unia. Herättyäni söin aamiaisen ja tein Jamien aamupuuhat. Äiti tuli käymään hakemassa minut ja kävimme katsomassa Nellaa. Äiti vei minut takaisin isälle ja otti Millan matkaansa isän tyköä, jossa Milla oli viettänyt koko viikonlopun. Veljeni oli metsästyksen ampumiskokeessa ja me menimme sinne odottelemaan sen päättymistä. Veljeni suoritettua tehtävän me lähdimme taas kohti Rovaniemeä. Loppupäivä meni rauhassa kotona.


Maanantaina kävin kaupassa kävellen ja reenailin kotona. Muuten rauhallinen päivä kotona.


Tiistaina lähdimme käymään keskustassa lukiolla tapaamassa opoa. Selvittelin asioita jotka olivat jääneet epäselviksi. Sen jälkeen kävin nopeaa moikkaamassa tätiäni ja sitten lähdimme takaisin kotia bussilla. Loppupäivä meni sitten kotosalla.





Tänään kävin kävelykoulussa. Se meni salilla ja venytellessä. Sen jälkeen olin kotosalla rauhassa, kunnes ystäväni tuli käymään luonani kahvittelemassa. Hänen lähdettyä äiti saapui ja kävimme hänen kanssa kaupassa ja nyt olen hänen kämpällään. Äiti on minun asunnolla yön Jamien kanssa, jotta minä saan nukkua kunnollisen yön. Ensimmäinen täysiyö puolenvuoden jälkeen! Saapa nähdä miten saan nukuttua. Nyt jo ikävä pikkuherraa, mutta huomenna Jamie saapuu luokseni heti herättyäni :).




 Jamien kuulumisia. Hän ei vielä osaa mennä istumaan, mutta kannattelee jo ihan hyvin selkää. Syöttötuolissa pidän syöttämisen ajan häntä, jos hän vain pysyy kunnolla eikä aivan kumarassa. Syömme nyt 4 kertaa päivässä kiinteitä. Aamulla sekä illalla puuroa ja lounaalla sekä päivällisellä 1/3 pilttipurkista. Tissiä niin paljon kun tahtoo.

Jamie tykkää taputella kaikkea käsillänsä ja kovasti ääntely vaihtelee. Hän huomasi olkkarin oven ja nyt ryömii olohuoneesta keittiöön joka päivä. Vielä ei konttaamalla mene eteenpäin, mutta asento edelleen hallitaan. Pieniä askelia pääsee välissä eteenpäin. Jamie kuuntelee minun käskyä "ei koske" ja kääntyy pois kielletyltä esineeltä.


Hammas ei ole enää ollut kipeä ja naamapuolelta ei ole vielä otettu yhteyttä. Tyngässä on ylläri taas hiertymä ja menen Respectalle kahden viikon päästä. Apuväliteknikko ei vastannut yhteydenottoihini ja sain hänet kiinni vasta kun hän oli jo Rovaniemellä, eikä silloin ilmeisesti enää sopinut. Siksi menee parin viikon päähän....

Ensiviikon maanantaina on ensimmäinen neuropsykologilla käynti ja perjantaina minulle saapuu tärkeä vieras. Kerron hänestä varmaan vähän enemmän viikonloppuna.

Palaamisiin!


2 kommenttia:

  1. Hei Laura!

    Opiskelen itse sosiaalialaa ja juurikin tuollainen perhetyöntekijän työ voisi olla mielenkiintoista. Haluaisinkin tietää, että miten teidän kemioiden kohtaamattomuus sitten ilmeni tuon MLL:n työntekijän kanssa? :/

    Ihanaa (ja kivutonta) syksynjatkoa teille, Jamiesta kasvaa kyllä vielä meleko hurmuri! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hän oli vanhempi rouva ja jonkin aikaa keskenämme oltua huomasin, ettei meidän ajatusmaailmat sovi keskenään. Kotiin takaisin tullessani minua odotti aika itkuisen oloinen vauva. Lapsenvahti sanoi ettei Jamie ollut syönyt paljoa ja hänestä se ei osannut juoda nokkamukista. Jännä vain että kaikkien muiden ihmisten kanssa se on onnistunut....

      Kiitoksia ja takaisin :)!

      Poista