torstai 10. heinäkuuta 2014

Fourth month

Heippa vain kaikille! Viime viikko on ollut aika menevä. Viime viikon torstaina tätini kävi kylässä ja muuten olimme rauhassa kaksin kotosalla. Pakkasin tavaroita perjantaita varten valmiiksi.


Perjantaina heräsimme aamulla tuttuun tapaamme. Pakkailimme tavarat ja laitoimme itsemme valmiiksi, kunnes veljeni saapui tyttökaverinsa kanssa siinä puoli kolmen seutuun. Hyppäimme sitten kyytiin ja lähdimme kohti Hanhimaata.

Matka sujui mukavasti ja poju nukkui melkein koko matkan. Kävimme ruokaostoksilla välissä ja poju pääsi mukaan kauppaan sylissäni. Hanhimaassa olimme sen verta myöhään, että poju päätti valvoa lähemmäs kymmentä. Jamie tosin nukkui yönsä juniorisängyssä, joten olihan sekin varmasti kiinnostavaa vain seurailla kaikkea ympärillä. Nukahdimmekin samoihin aikoihin.



Lauantaina heräsin ennen pojua ja sain tehdä aamutouhuja rauhassa. Pojun herättyä tein hänelle aamuhommat ja pakkailin tavaroita taas kasaan, sillä seuraavaksi yöksi menimme Rautuskylään äitin luokse.


Sitten oli vuorossa meikkaus ja hiusten laitto juhlia varten. Pojusta idea ei tietenkään ollut kaikista hauskin, mutta onneksi talossa oli muitakin ihmisiä jotka pystyivät pitämään pojulle seuraa.




Häät menivät ihan mukavasti. Ne olivat ulkona ja sääskiä oli, joten itselläni oli takki koko ajan visusti yllä. Poju oli hieman hermostunut ulkosalla ihmisten seassa, joten itkuisuutta oli ilmassa. Itsekin olin hieman hermostunut kun Jamiekin oli, joten en oikein saanut nautittua häistä. En etenkään, kun kakkutarjoilu oli niin myöhään että pojun nukutusaika alkoi lähestyä ja minun piti lähteä pois. Luvattiin säästää kakkua minullekin, mutta arvatkaahan vain pitivätkö lupauksensa... Noh tämä tarkoittaa vain sitä että omat kakkukestit odottavat ;).



Yön vietimme paksuilla patjoilla äitin tykönä. Aamulla heräsimme ja laitoimme itsemme päivää varten kuntoon. Oli ihanaa katsella ulos, sillä sää oli houkutteleva.




Veljeni tuli likkakaverinsa kanssa äitin luokse, söivät aamupalan ja lähdimme taas matkaan. Kävimme mutkan hääpaikalla hakemassa jäljelle jääneitä ruokia matkaamme.


Pääsimme kotiin ja loppupäivän vietimme normaaliin tapaamme.



Maanantaina oli normaali päivä. Kävimme kaupungilla ruokaostoksilla, mutta muuten olimme rauhassa kotosalla.




Tiistaina olimme aivan tyynesti vain kotosalla.





Keskiviikkona kävimme kävelyllä ja loppupäivä meni kotosalla. Äiti kävi kylässä iltasella parin tunnin ajan ja isä Jamien jo nukkuessa. Hän tuli vaimonsa kanssa näyttämään uuta perheenjäsentänsä, pientä Antsku- nimistä pohjanpystykorvan pentua. Vilmaksi he kuulemma häntä aikovat kutsua, sillä Antsku ja Ansu ovat liian samanlaisia nimiä.



Tänään kaverini etelästä tuli luokseni kylään. Hän viettää viikonlopun luonani.

Kävimme tänään sitten neuvolassa. Meillä oli eri neuvolatäti sijaisena omallemme, sekä neuvolalääkärilläkin oli eri sijainen. Meillä tosiaan oli myös neuvolalääkärillä käynti. Tässä ovat käynnin tiedot :

4kk mitat                    (3kk mitat)
Pituus: 68cm                (66cm)
Paino: 7590g               (7000g)
Päänympärys: 42,5       (42cm)

"Ihana, tyytyväinen vauva. Hienosti kasvaa + kehittyy. Tutkittaessa ei poikkeavaa. Normaali neuvolaseuranta."

Kauheasti pojua kehuttiin tomeraksi ja iloiseksi. Epäilivät hampaiden kasvua tämän käsien suuhun tunkemisen takia. Pitää seurata tilannetta.





Neuvolan jälkeen palasimme takaisin kämpälle. Syötin pojun ja lähdimme kapunkiin. Kävimme apteekissa, hesellä syömässä ja lopuksi ruokaostoksilla. Ruokaa lähtikin matkaan ihan mukavasti ja viikonlopuksi on luvassa herkuttelua! Tästä on tullut perinne kun vietämme aikaa.



Loppuilta on mennyt köllötellessä sohvalla ja touhutessa kaverini ja Jamien kanssa. Poju on toki nukkunut kahdeksasta saakka ja pian on minunkin aika painella unille.


Ensi viikolla on taas kävelykoulu luvassa keskiviikkona, mutta muuten ei näkyvissä ole mitään muuta erikoista.

Palaamisiin!


6 kommenttia:

  1. Ihana katsella noita Jamien kuvia, hän on aina niin onnellisen ja tyytyväisen näköinen poika! Ja miksei olisi...Itse sain tyttövauvan 4.7. ja voi tuota onnea! Rankkaakin toki välillä on, kun kaikki on molemmille uutta ja ihmeellistä, mutta päivääkään en haluaisi vaihtaa pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla ja onnea sinulle kovasti :)! Oma lapsi on niin suuri onni ja se rakkaus häntä kohtaan on loputon.

      Poista
    2. Löysin tänään blogisi ja luin sen kertaheitolla läpi. Monet varmaan olisivat sinun asemassasi luovuttaneet, mutta sinä olet jatkanut läpi vastoinkäymisistä huolimatta. Todellinen voimanainen! Olen muuten saman ikäinen kuin sinä ja minulla on 11/13 syntynyt tyttö, ja nyt loppuvuodesta toinen lapsi tulossa. Tsemppiä sinulle vauva arkeen ja tuleviin koitoksiin! Sinulla on todella suloinen poika ja pojallasi kaunis äiti. :)

      Poista
    3. Mukava kuulla ja kiitoksia oikein kovasti! Onnea loppuraskauteen :).

      Poista
  2. Pystyykö sinulle pistämään sähköpostia? :)

    VastaaPoista