lauantai 8. maaliskuuta 2014

My boy

Heippa kaikki! Nyt se ihana ja uskomattoman upea asia on tapahtunut, sillä minun pieni prinssini on syntynyt tähän maailmaan! Tässä teille synnytyskertomus nyt heti samaan poppooseen.

Minulla oli tosiaan tiistaina neuvola aamulla. Minulta oli edellisenä iltana tullut kirkkaan veren väristä vuotoa, mutta koska se oli ollut todella vähäistä, en alkanut kyselemään asiasta. Yön aikana sitä oli valunut pieniä tippoja ja kysyinkin asiasta neuvolaan päästessäni. Hoitaja soitti äitipolille ja he sanoivat asian olevan todennäköisesti harmitonta, mutta parempi pitää sitä silmällä. Verta valui päivän myötä vielä tipottain jonkin verran ja neuvolasta päästyäni alkoi tulemaan supistuksia. Ei kovin kipeitä eikä säännöllisiä, mutta niitä jatkui koko päivän.Ystäväni saapui luokseni kuuden jälkeen illalla ja varoittelinkin häntä lähdön saattavan olla ensi yönä.

Menimme nukkumaan ja pyörittyäni oman aikani sängyssä tunsin, kuinka joku olisi potkaissut lujaa alavatsassani rikkoen jotakin. Laitoin valot päälle ja nousin ylös. Ystäväni ihmetteli, että mitä tein ja niin alkoi matolle ja lattialle lorisemaan vaaleanpunaisen sävyistä nestettä. Lapsivedethän ne olivat! Ystäväni pomppasi ylös ja haki pyyheliinoja joilla kuivata lattiaa. Soitin synnärille ja sen jälkeen ystäväni soitti ambulanssin. Ystäväni pakkasi tavarani ja ambulanssi tuli hakemaan meidät. Ambulanssilla menimme siksi, koska 38+0 viikolla vaavi ei ollut kiinittynyt ja sitä ei jälkikäteen oltu tutkittu, oliko niin tapahtunut. Supistuksia alkoi sen jälkeen tulemaan kunnolla. Päästessämme synnärille katseltiin vaavin liikkeitä ja sydänääniä sekä supistukset kovenivat. Olin 4cm auki ja tilanne oli hyvä. Aluksi sain ilokaasua supistuksiin ja siinä ohessa kitisin ystävälleni kivuista. Minulta otettiin verikoe ja vastauksen saatua sain epiduraalin. Inhokkini kanyyli laitettiin taas käteen, mutta siinä tilanteessa se ei tuntunut laisinkaan pahalta.  Ei mennytkään kauaa epiduraalin jälkeen, kun olin täysin auki ja sain alkaa hiljalleen ponnistelemaan. Tässä tilanteessa tuli proteesin kanssa toimiminen eteen. Olin välissä vasemmalla kyljelläni ja silloin kaverini piti proteesia käsillänsä, jotta se pysyi hyvässä asennossa ylhäällä. Selällä ponnistaessa kätilö piti proteesia itseänsä vasten. Ponnitusvaihde tuntui todella pitkältä ja vilkuilin kelloa jatkuvasti. Lopulta pieni poika oli ulkona ja sain sen paitani sisään. Se tunne oli uskomaton, kun oma pieni ja rakas vauvani oli vihdoinkin luonani. Ystävänikin itki hieman, sillä hän oli niin iloinen puolestani. Niinpä 05.03.2014 rv 40+5 tämä maailma sai uuden, hienon elämän luoksensa.

Synnytys siispä alkoi n. klo 00.30 ja lapsi oli ulkona 05.18. Painoa oli 3,625kg ja pituutta 53cm. Pisteitä poika sai 9. Täysin terve poika ja pääsimme vuodeosastolle jatkamaan päiväämme. Tänään sitten pääsin pois sairaalasta ja vietän ensimmäistä iltaa vauvan kanssa kotosalla. Upea elämän muutos on tapahtunut ja nyt alkaa uusi arki!

Kiitän todella paljon rakasta ystävääni, joka jaksoi kuunnella minun kiukuttelua ja olla tukenani koko toimenpiteen ajan.

<3:llä Lala






44 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen ihanuus sulla siellä onkaan <3 paljon paljon onnea! :)<3 ja ihanaa vauva-arkea <3

    VastaaPoista
  2. PALJON ONNEA LAURA ! Elämässäsi on nyt jotain suurta, vaikka vielä niin pientä <3 Päivi pohjosesta

    VastaaPoista
  3. Oon kytännyt täällä päivittäin tätä uutista, ja vihdoinkin se tapahtui! Aivan ihana pieni poitsu! :) Onnea tuoreelle äidille! <3

    VastaaPoista
  4. Onnea paljon!:) Toivon teille molemmille kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
  5. Hurjasti onnea tuoreelle äidille <3

    VastaaPoista
  6. Oi, miten ihanaa :) Onnea todella paljon!

    VastaaPoista
  7. Todella lämpimät onnittelut ja ihana että tässä kaikki meni hyvin <3 Sitten vain tutustumaan toisiinne ja piäthän huolen omasta jaksamisestasi, se kuitenkin on kaiken perusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä minä pidän itsestänikin huolta pienen ohella :).

      Poista
  8. Paljon onnea suloisuudesta! :) Poikaa mahan muodon perusteella vähän veikkailinkin, mutta sinähän sen varmaan tiesitkin, kun oli olit sopivasti laittanut sinistä kynsilakkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Pojan tiesin tulevan, mutta yhteensattumaa oli että kynnet olivat juuri nyt sopivan väriset :D:

      Poista
  9. Oi onnea ! <3 Suloinen poika sinulla <3 :)

    VastaaPoista
  10. Oiii paljon onnea! <3 ihana pieni prinssi! :)

    VastaaPoista
  11. Paljon onnea äidille ja tyttärelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa, oon kirjoittanut näköjään tytär, vaikka kyllä luin, että poika se on. Mutta äiti ja tytär ehkä rimmas niin hyvin yhteen ;) huoh tätä mun epätarkkuutta.... :S

      Poista
    2. Ihmettelinkin vähän :). Sattuuhan nuita.

      Poista
  12. Isot onnittelut!!! Suloinen pikkupoika.

    VastaaPoista
  13. Tosi paljon onnea! <3 Vihdoinkin se syntyi.:) Oon jännityksellä seurannut jo pitkän aikaa.

    VastaaPoista
  14. Paljon onnea hienosta pienestä pojasta! :) paljon jaksamista vauva-arkeen :)

    VastaaPoista
  15. Valtavan suuret onnittelut! Onneksi synnytys meni noin hyvin ja pääsitte jo totuttelemaan kotielämään. Oikein paljon jaksamista ja ihania hetkiä sinulle vauvan kanssa!!!

    VastaaPoista
  16. Oikein paljon onnea Pikku Prinssin syntymän johdosta ♥

    VastaaPoista
  17. Hurjan paljon onnea pienestä suloisesta pojasta! :)

    VastaaPoista
  18. Hirmu paljon onnea! :)

    VastaaPoista
  19. Paljon onnea pienestä ihmeestä! Onnellista äitiyttä sinulle!

    VastaaPoista
  20. Paljon onnea suloisesta poikavauvasta!!
    Joka kerta, kun luen blogiasi nousee pala kurkkuun (siis positiivisessa mielessä..) ja ihmettelen miten jaksat olla noin positiivinen kaiken suhteen. Blogiasi luettuani tuntuu aina niin turhalta valittaa jostain ihan pienestä ja loppujen lopuksi mitättömästä asiasta. Itselläni on jo noin teini-ikäiset lapset ja asumme Etelä-Suomessa. Näin kaukaakin haluaisin tulla oikein kunnolla sinua halaamaan ja onnea toivottamaan, mutta saat nyt halaukset ja onnentoivotukset näin virtuaalisesti. Onnea vielä kerran ja jatka samaan malliin <3

    VastaaPoista
  21. Ihan hirmusesti onnea pikkumiehestä !! :)) Uteliaisuuttani kysyn, oliko synnytys kivuiltaan ihan sietämätöntä? Itseä vaivaa jäätävä synnytyspelko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Ei se ollut niin kivuliasta mitä luulin. Hyvin siitä selviää ja kipuihin on onneksi olemassa helpotuksensa:).

      Poista