lauantai 15. maaliskuuta 2014

Sleep well

Heipsodi! Viime sunnuntaina äitini tuli käymään kylässä miesystävänsä kanssa. Sain lahjaksi vaippoja ja he ihailivat pientä prinssiä mahdottomasti. Kävin äitin miesystävän kanssa kaupassa ja äiti piti sillä välin vahtia. Se on kyllä ihanaa nähdä, millainen ilo vanhemmistanikin näkyy heidän lapsenlastansa kohtaan.

Maanantaina oli sitten ihan kotipäivä pikkuisen kanssa. Tiistaina tätini tuli hakemaan meidät ja vahti pikkuista sillä välin kun itse olin Respectalla. Oli täysin turha reissu. Uusi holvi oli tehty, mutta tällä miehellä on täysin erilainen näkemys proteesin suhteen mitä Turussa proteesistani huolehtineella naisella. Hän meinasi laittaa erilaisen kiinnityssysteemin, sillä se antaisi enemmän liikkumistilaa polvelle. Kokeilin sitä, mutta se heikensi tasapainoa paljon ja polveni muljui ennemmän. Hänen mukaan holvin myös ei tarvitse olla aivan tiukka, vaan sellainen että siihen mahtuu yksi sukka väliin. Itse totesin tähän heti oman mielipiteeni, sillä holvin nimenomaan pitää olla napakka. Paljon mukavempi se on jalassa, jos sukkaa ei ole välissä ja se tukee paremmin polvea. Noh siispä hän tekee nyt uuden holvin ja parin viikon päästä pääsen koeajamaan sen. Totta kai myös rakas tynkäni on päättänyt nyt hiertyä sitten sukkien kanssa. Hankala tilanne, sillä ilmahoitoa olisi nyt hyvä antaa mahdollisimman paljon, mutta välissä levottoman vauvelini takia en sitä ihan niin paljoa pysty pois pitämään. Toki ilomielin pidän sitä pois aina kun voin, sillä hiertymään sattuu ikävästi joka kerta kun proteesi on jalassa. Toivon todella että holvi on ensi kerralla täydellinen, sillä en halua odottaa enää yhtään kauempaa.

Tiistaina myös pari kaveriani kävivät iltasella kylässä. He kyselivät kaikkea synnytyksestä ja juttelimme kuulumisistamme muutenkin. Oli mukava nähdä heitäkin taas vaihteeksi.

Keskiviikko ja torstai olivat normaaleja kotipäiviä. Keskiviikkona neuvolasta kävi hoitaja opiskelijan kanssa luonani. Hän ei ollut oma hoitajani, koska hän ei silloin ehtinyt tulemaan. Sain pampersin paketin lahjaksi ja mukavan kasan lappusia ja lehtiä vauvanhoitoon ja muuhun liittyen. He kyselivät synnytyksestä ja voinnistani aluksi. Sen jälkeen he katsoivat vaavin läpi ja punnitsivat. Reilu 200g painoa oli tullut lisää sairaalasta lähdettyämme ja se oli huojentavaa tietää, että maitoa ainakin tulee tarpeeksi. Kaikki oli siispä hyvin ja ensi keskiviikkona saamme aloittaa raittalun ulkosalla sekä D-vitamiinitippojen antamisen.

Torstai-iltana äitini tuli luokseni kylään. Vaavilla oli ilmavaivoja yöllä ja muutenkin hän oli hieman levoton, mutta äitini otti vaavin olkkariin ja antoi minun nukkua muutaman tunnin ajan putkeen rauhassa. Aamusta pienokainenkin rauhottui ja nukkui taas paremmin. Perjantaina se oli kyllä koko päivän huomattavasti levottomampi mitä aikasemmin ja se oli hereillä paljon. Itse kävin hieman ulkosalla jaloittelemassa ja äidin miesystävän tullessa hän käytti minua taas isommassa kaupassa. Äiti kävi hakemassa meille pizzaa syötäväksi ja tekemässä omia ostoksia. Illalla äiti lähti takaisin Kittilään ja viime yönä vaavi nukkuikin sitten pitkän pätkän kerralla. Äidistä on suuri apu vauvan kanssa ja saan itsekin välissä vähän hengähtää. Nukkuminen on tärkeää, jotta pysyy voimissansa.

Vaavi on onnekseni nyt kotosalla nukkunut yötkin ihan hyvin. Tämä poju kyllä todella nukkuu ja syö pääasiassa, mutta välissä on hereillä pitemmänkin aikaa. Poju ei kyllä itke turhia ja tutti on tärkeä kaveri. Itsekin olen alkanut palautumaan hyvin synnytyksestä. Painon kanssa minun pitää vain nyt olla tarkkana, sillä se on laskenut jo raskauden alkupainon alapuolelle.

Tänään ei ole luvassa mitään erikoista ja isäni tulee ilmeisesti huomenna käymään kylässä. Äitini tulee luokseni tiistaina ja käyttää minua keskiviikkona keskustassa sillä isyydentunnustuksesta pitää mennä juttelemaan. Muuten viikolla ei tapahdu mitään erityistä, paitsi täytänhän ensi perjantaina 19. Hullua miten tämä aika lipuu niin nopeasti!

Mutta palaillaan taas!

<3:llä Lala  






14 kommenttia:

  1. Et kyllä näytä, että oisit just synnyttäny! :o muista syödä ja juoda paljon ettet ihan kuihdu! :) mä tein aina itelleni valmiiks jääkaappiin ruoka-annoksia suoraan lautaselle ja tein voileipiä valmiiks, ni oli sit helppo syödä nopeesti ku vauva anto aikaa muutaman minuutin! :)

    Kiva että oot saanu paljon apua sun äidiltä, se on varmasti korvaamatonta, ku ei oo lapsen isää siinä auttamassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän kovasti :). Se on varmasti kätevää!

      Kyllä äidin apu on todella suuressa arvossansa :).

      Poista
  2. voi että, kun alkoi minuakin sapettamaan tuo sun pieleen mennyt holvi-asia >:/ toivottavasti seuraava tulisi pian ja kävisi.

    ihanaa, kun olet saanut apua äidiltäsi lapsen kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis poika :)
    Muista syödä vähämausteisia ruokia niin ei pojun maha tule kipeäksi ja saat nukkua yöllä enemmän. Esim. paprika ja ruisleipä aiheuttaa ilmavaivoja. Saat varmaankin lähipiiriltäsikin hyviä ohjeita, mutta tällainen tuli mieleen kun juttuasi lueskelin ja oman vauvan kanssa aikanaan mahakipujen kanssa valvoin.

    VastaaPoista
  4. Liityn kyllä niin toho edelliseen kommenttin, oot tosi hyvässä kunossa :) ei uskois kyllä. Tiedätkö yhtään aikooko isä osallistua mihinkään tai saatko häneltä apua ollenkaan? anteeksi henkilökohtaine kysymys, mutta tutullu myös sama tilanne.
    Super paljon tsemppiä ja voimia sulle ja pikkuselle :) oot kyllä super selviytyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä hänestä ole vieläkään kuulunut mitään, joten epäilen :). Kiitoksia kovasti!

      Poista
  5. Aivan ihana pojan pallero sulla. Joko olet keksinyt pojalle nimen? Onko pojan isän puolelta kukaan ottanut suhun yhteyttä sillä ovathan hekin sukua vauvalle ? Voimia sulle pojan hoitamiseen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Vielä nimeä pitää miettiä. No en oikeastaan tiedä tietääkö vieläkään siltä puolelta isän lisäksi kukaan muu lapsen tulosta.

      Poista
  6. Voisitko ajatella ilmoittaa isovanhemmille pojan syntymästä. Sillä jos itse olisin isovanhemman asemassa niin haluaisin kyllä tietää lapsenlapsen syntymästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jutellut asiasta oman äitini kanssa ja hän on samaa mieltä asiasta. Omastakin mielestä heillä on oikeus tietää, joten eiköhän asia saada hoidettua.

      Poista
  7. Edellisiä kompaten, ei kyllä ikimaailmassa uskoisi sun ihan äskettäin synnyttäneen! :) Jotenkin susta hehkuu se uuden äidin ylpeys, kaunista :)

    Ja kyllä tuo Respectan ukko alkoi muakin ärsyttämään. Jos se tyyppi kävelee omilla jaloillaan, niin käskeppä kävelemään 5 numeroa liian isoilla korkkareilla, voin meinaan vaan kuvitella että siltä susta niiden ylimäärästen sukkien kanssa tuntuu :(

    Ja samaa mieltä, että jos lapsen isovanhemmat tunnet, tai vaikka et edes tuntisi, mutta saat heihin jotenkin yhteyden, niin ehdottomasti ilmota heille lapsenlapsesta. Mitään et voi menettää, vaan hyvässä lykyssä poika saa uudet isovanhemmat elämäänsä, jotka ehkä myös saattaisivat saada poikansa innostumaan omasta lapsestaan ja edes hieman osallistumaan lapsen elämään. Nyt jos sen täysin hylkää, niin taatusti tulee katumapäälle, jos ja kun lapsi joskus vanhempana etsii isänsä käsiinsä.

    Hurjasti tsemppiä sinne vauva-arkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia :). Ehkä ensi kerralla holvi on sopiva.

      Ei näin suurta asiaa kuulukaan salailla. Eiköhän asia saada hoidettua :).

      Poista