torstai 20. maaliskuuta 2014

Feel the pain

Heippa! Päivittelen nyt omaa oloani, sillä hermoni ovat todella kireällä koko ajan ja syyllinen löytyy tässä.


Toinen on kesällä olleesta hiertymästä jäänyt jälki ja sekin on hieman sisäreunasta auki, mutta se on täysin kivuton. Tämä polven alareunassa oleva taas on uusi hiertymäni ja se jos joku on todella kipeä. Samalla tapaa sitä yritän hoitaa kun edellistäkin, mutta tuntuu ettei se rauhotu laisinkaan ja kasvaa vain koko ajan. Ei se toisaaltaa voi edes rauhottua, koska sukat ovat koko ajan häiriköimässä. Mahdollisimman paljon ilmakylpyä se vaatisi, mutta vaavi rakkaani tykkää valvoa melkein koko päivän ja sen takia itsekin liikun pääasiassa koko ajan. Onneksi itselläni on parisänky, sillä väliaikaisesti pidän äitiyspakkauksen laatikkoa toisella puolella sänkyä ja vaavi saa yöt nukkua siinä. Näin minun ei tarvitse nousta ylös öisin.

Hiertymää ei särje, kun proteesi on poissa, mutta proteesin ollessa jalassa siihen sattuu oli levossa tai ei. Se tuntuu siis juuri siltä, kun iho on auki ja jokin hankaa sitä ikävästi koko ajan. Kipu on ilkeän tuntoista ja kävellessä varon koukistamasta tai nostamasta jalkaa yhtään liikoja. Kävelytyyli siitä kärsii, mutta ei kivulle voi mitään. Vaavinkin kanssa saamme nyt rattailla ulkosalla, mutta itse en siitä saa juurikaan iloa irti kun joka askel on tuskaisa. Jos en ensi tiistaina saa uutta holvia,varaan Ouluun ajan mahdollisimman pian ja menen käymään siellä, jotta sopiva holvi saadaan tilalle. Jos olisi oma jalka, ei tätä tarvitsisi kokea... Näin tämä onnettomuus aina muistuttaa itsestään antamalla näitä jälkikärsimyksiä. Noin vuosi proteesin kanssa eletty ja paljon on myös kärsitty. Toivon vain todella, että supistuminen olisi tyngästä jo ohi, ettei sukkien kanssa tarvitse enää koskaan elää. Hermoja tällainen kipu vain raastaa, eikä kipulääkkeitä joka päivä viitti popsia.

Päivittelen kuulumisia muuten viikonloppuna!

<3:llä Lala

18 kommenttia:

  1. Auts, kipeän näköinen :/ Toivottavasti saat nopeasti sopivan holvin käyttöön

    VastaaPoista
  2. A-u-t-s! Tsemppiä. Olet kyllä harvinaislaatuinen nuori nainen. Ihailtavaa.

    T. Hiukkasen vanhempi

    VastaaPoista
  3. Voin hyvin kuvitella miltä susta tuntuu koska olin itsekkin melkein vuosi sitten onnettomuudessa (en tosin aivan noin rajussa). Yritän itsekkin vältellä kipulääkkeiden syömistä mutta pakko ottaa välillä niin ei tarvi kärvistellä tuskissaan.. Voimia paljon sulle, oot tosi rohkee ja fiksun oloinen :)

    VastaaPoista
  4. Mullakin on ollut lähiaikoina hiertymisongelmia proteesin kanssa, tuo on kyllä tosi tympeetä :( Hankaloittaa kävelyä todella paljon kivun vuoksi. Onneksi mulle on tulossa myös uusi holkki, niin jospa se auttaisi sitten asiaa. Ootko muuten kokeillut käyttää rakkolaastaria tmv noiden hiertymien päällä? Mulla ne lievittää vähän sitä kipua. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen ainakin luulis auttavan :). Nuo hiertymät kun ovat niin ikäviä. Onko niistä mitään haittaa? Itse kun kyselin viime kesänä niin rakkolaastarien käyttöä ei suositeltu.

      Poista
  5. Mites tommoset rakkolaastarit? Auttaisko ne yhtään tuossa tilanteessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ei niiden käyttöä ole suositeltu, mutta saattaisi niistä olla apuakin :).

      Poista
  6. Hei! Voisit googlettaa Bacibact voide ja pihkasalva ja miettiä voisiko niistä olla apua + jonkinlainen laastari päälle !

    VastaaPoista
  7. Voimia sulle, selviät tästäkin -oot jo selvinny pahemmastakin! Katso pikkuistasi ja muista: tämän olen saanut ja tästä piän huolta.
    T. Yks krooninen kipu-potilas

    VastaaPoista
  8. Moikka! Joku aiemmin oli kirjoittanutkin pihkasalvasta; Abilar nimistä kyseinen salva. Itse olen käyttänyt työssäni painehaava potilaille ja täytyy sanoa että siitä on apua. Toki kaikki on yksilöllistä ja se että oletko allerginen pihkalle jne... Mutta suosittelen, lääke on resepti vapaa ja maksaa n.22€. Tsemppiä !!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sitä kokeillutkin pari päivää kesällä ja tarkoitus olisi kokeilla uusiksi :). Kiitoksia!

      Poista
  9. Rovaniemeltä löytyy ainakin Punnitse&säästä myymälästä tuota pihkavoidetta, ihan parasta kaikille haavoille :)

    VastaaPoista