maanantai 6. huhtikuuta 2015

Happy easter in Levi

Viime viikon päivitys jäi välistä, sillä menoa on ollut. Palaillaan kuitenkin 26 päivään eli torstaihin. Silloin oli viimeinen koulupäivä ja pääsin käymään salillakin sitä ennen. Aamulla luonani kävi perhetyöntekijöiden johtaja juttelemassa kevään hoitosuunnitelmista. 27 päivä eli perjantain meni ihan vain kotosalla, mutta meillä oli hyvin nopeasti sovittu lehtihaastattelu. Lapin kansaan tehtiin juttua perhetyöntekijöiden tarpeellisuudesta uuden lain vuoksi ja perhetyöntekijöiden johtajan kautta minä pääsin olemaan haastateltavan tähän juttuun.










Lauantaina ja sunnuntaina eli 28 ja 29 päivä olimme kotosalla. Lauantaina kävimme hakemassa ellokselta tilaamani paketin ja Jamie sai uudet housut.





Maanantaina haastatteluni oli lehdessä ja menin käymään kaupungilla. Kävin hesellä syömässä, Pentikissä ja ruokaostoksilla. Illalla en päässytkään heppailemaan, joten se jäi pois. Tiistaina kävin myöskin kaupungilla. Ostelimme vaatteita ja kahviseuraakin saimme,













Keskiviikkona kävin tyngänleikkuusuunnitelman vuoksi plastiikkakirurgin kanssa juttelemassa. Esittelin hänelle tyngässäni olevan ongelman ja hän tutki tynkää ja mietti mitä asialle tehtäisiin. Hän sanoi että aina pyritään säästämään amputoinnin tehdessä sääriluuta vähintään 13cm, mutta minun akuutin tilanteen vuoksi niin ei ole voitu tehdä ja hän mittasi sitä olevan jäljellä vain n. 7cm. Ongelmana on se, että ulkoreunan nivelet(?) kiinittyvät tähän fibulaan eli ulospäin törröttävään pohjeluuhun ja jos sen leikkaisi pois, ei nivelille olisi enää vastinkappaletta, polven ulkoreunan tuki katoasi ja se ei olisi povelle eikä tyngälle hyväksi. Kirurgi kutsui ortopedin katsomaan tynkää ja hän sanoi samaa asiaa, mutta luunpalalle voidaan kuitenkin tehdä jotain. Puhetta oli hiomisessta ja talttaamisesta pienemmäksi. Toukokuussa otetaan röntgenkuvat ja syksyllä aletaan tekemään varsinaista leikkaussuunnitelmaa.





Torstaina luonani kävi vieras ja olin todella otettu, sillä hän toi minulle ruusun lahjaksi :'). Lahja oli täysi yllätys! Juttelimme koko päivän kaikkea mukavaa ja leikimme Jamien kanssa. Päivällisen aikaan hän lähti pois ja me olimme pojun kanssa kotosalla loppupäivän. Pakkailin tavaroita reissua varten.






Perjantaina oli lähdön aika ja hyppäsmme tätini matkaan. Veimme Millan koirahoitolaan ja jatkoimme matkaa Leville. Sieltä hyppäsimme isän kyytiin ja menimme Könkäälle. Isän vaimon siskon tyttärellä oli synttärijuhlat ja ihana herkkutarjoilu odotti meitä. Isä oli tehnyt päivälliseksi kuivalihakeittoa ja en edes muista milloin olen sitä viimeksi syönyt! On se niin hyvää :P. Illemalla lähdin Jamien kummitädin luokse Leville ja pienellä tyttöporukalla painelimme baariin juhlimaan. Sieltä lähdimme pilkun aikoihin jatkoille ja aamulla menimme takaisin ystäväni luokse.






Lauantaina kävin päivemmällä yhden ystäväni kanssa pizzalla ja Vonnesissa nopeasti katsomassa vaatteita, Sitten palasin isälleni loppupäiväksi hoitamaan Jamieta ja illalla menin taas Leville. Menin juhlimaan ja sieltä jatkoille,




Sunnuntaina aamulla menin isälle ja sieltä lähdimme kohti Rovaniemeä. Tätini toi Millan takaisin kotia ja illemalla kaverini vielä piipahti kylässä. Lopulta pääsimme rauhottumaan ja nukkumaan. Laskin illalla vähän matiikkaa ennen kuin menin pehkuihin.


Tänään on ollut täysin kotipäivä. Jamie on nyt päikyillä ja välipalan jälkeen hipsimme kappaan hakemaan ruokaa. Illalla menen tallille ratsastamaan.

Huomenna on neuropsykologilla käynti ja asunnon esittely. Keskiviikkona on matiikan koe, torstaina alkaa uusi jakso ja viikonloppuna ei mitään ole luvassa.

Palaamisiin!


2 kommenttia: