keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Dentists judgment

Heipodei! Heti asiaan, eli viime torstaina kävin tosiaan koulussa ja kaupassa. Koulupäivä meni normaalisti, kaupassa ei tapahtunut mitään ihmeellistä ja kotonakaan ei tilanne ollut mitenkään erityinen.

Ihana töyhtö <3






Perjantaina oli myöskin ihan tavallinen päivä, Kävimme ulkoilemassa ja vastaamme tuli ihmisiä tyypillisesti koiriensa kanssa ja Milla ei koiristä tykkää, joten se on aina sitä samaa loukuttamista jokaisen kohdalla. Viimeiseksi vastaamme tuli mies koiran kanssa. Hän pysähtyi odottelemaan että menisimme ohitse. Milla sitten hyppi,pomppi ja räksytti. Milla onnistuiujuttamaan itsensä valjaista pois ja tappelu oli syntynyt. Onneksi koira oli isompi ja rauhallinen, jolloin se vain piteli Millaa aloillaan. Hyvän tilaisuuden tullessa nappasin Millan syliin ja puin sen takaisin valjaisiin. Mies kysyi sattuiko mitään ja lähti sitten pois. Tämmöinen päivä tällä kertaa!


Lauantaina tein Jamielle lisää sosetta ja siivosin. Luutuamisen jälkeen Milla oksensi lattialle, joten eikun uudelleen luutuamaan. Muuten päivä oli normaali.




Sunnuntaina olimme kotosalla rauhallisesti. Kävin kaupassa Jamien kanssa, mutta sen enempää en viitsinyt ulkoilla koska Jamie kuulosti hieman tukkoiselta.


Maanantaina oli vilkas päivä. Menin ensiksi neuropsykologin vastaanotolle. Juttelimme taas kuulumisista ja aloimme tekemään urasuunnitelmaa vakuutusyhtiölle. Sen jälkeen menin hammaslääkärin luokse. He ensiksi kokeilivat kaikki hampaat läpi, jotta näkisivät mitkä ovat kuoliossa. Sen jälkeen he ottivar röntgenkuvat parista hampaasta ja katselivat Helsingistä saamiansa kuvia. Lääkäri kertoi että minulle tulee kevään aikana leikkaus jossa poistetaan 5 hammasta pois. Samalla otetaan metallilevy ylä- sekä alaleuasta hampaiden alta pois. Sitä jännittäessä ja jälkikivut ovat varmasti ihanat!!!



Sieltä palasin kotia. Söimme pojun kanssa päivällisen ja tätini tuli hakemaan meidät kyytiin. Hän heitti minut tallille ja Jamie jäi hänen hoitoonsa. Tällä kertaa menin taas eri hevosella. Ratsuni nimi oli Seppo ja hän oli suloisen pieni! Ratsastuksenopettajakin oli taas eri. Menimme tunnilla puomeja keskihalkasijalla käynnissä ja ravissa koko tunnin. Lopputunnista otimme laukkapätkiä pitkillä sivuilla, Itse sain tehdä niitä aluksi vain oikeaan suuntaan ja se on minulle huomattavasti vaikeampi suunta. Kokonaisia laukkapätkiä emme sitten siihen suuntaan saaneet, mutta kerran vasempaan kierrokseen tehty pätkä onnistui hyvin. Tykkäsin ratsusta paljon. Hän oli ihan reipas, mutta häneltä myös löytyi omaa tahtoa.



Tiistaina olimme kotosalla ja Jamien nuha iski kunnolla. Omakin oloni on hieman nuhainen, mutta vielä ei ainakaan paha. Täti tuli taas illalla ja otti Jamien matkaansa. Poju meni tädin tytärten seuraksi sirkuskouluun. Itse menin lukioon opiskelemaan normaalilla tavalla. Sieltä palasin kaupan kautta takaisin kotia.


Tänäänkin on ollut normaali päivä, Kävin Prismassa ostelemassa Jamien synttäreitä varten tavaraa. Pidän tulevana lauantaina isäni poppoon kanssa juhlat ja ensi viikon lauantaina on viralliset pippalot. Maltan tuskin odottaa niitä ja leipomista!





Huomenna koulua, viikonloppuna juhlat ja ensi viikolla on hiihtoloma.

Palaamisiin!


4 kommenttia:

  1. suosittelen ostamaan nahkapannan tai puolikuristavan pannan. Koira pääsee valjaista läpi tosi helposti, ja oppii parista kerrasta miten niistä pääsee. Sulla kävi tuuri kun kohdalle sattui tervejärkinen koira.. Kannattaa tehdä niin että kun vastaan tulee koira, otat Millan aivan viereesi (muista että Millan pitää olla tien reunalla, eli sinä olen Millan ja vastaantulevan koiran välissä) ja reippaasti ohi. Älä tee ohituksesta suurta numeroa. Ei siis sillä ettet tietäisi mitä tehdä, mutta vinkiksi vaan ettei pääse sattumaan vahinkoa ;) Oot muuten oikeesti tosi kaunis! Jotenkin näyttää että mitä pidemmälle onnettomuudesta mennään, sen kauniimmaksi tuut.. ja niin se varmaan onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan omasta syystä se johtui, Milla kun on laihtunut ja valjaat ovat olleet liian löysällä :). Itse koen valjaissa koiran olevan helpommin hallinnassa. Nopea ohittaminen ei onnistu kun toisessa kädessä joutuu pitelemään vauhkoa ja agressiivisena olevaa koiraa ja toisella työntämään vaunuja. Parasta meille olisi aina pysähtyä.

      Poista
  2. Kannattaa vaihtaa Millan valjaat puolikuristavaan kaulapantaan niin ei pääse enää karkaamaan!
    Valjaista pääsee valitettavan helposti pakoon, toisin kuin oikein sovitetusta puolikuristavasta. Se ei varsinaisesti kurista, vaan kiristyy tietylle tiukkuudelle kun koira vetää tai nykäisee eikä pääse silloin pois pannasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä kyseisen pannan :). Omasta syystä tämä johtui, sillä Millan valjaat ovat olleet liian löysällä koiran laihtumisen vuoksi.

      Poista