tiistai 25. marraskuuta 2014

Scars

Heipodeii! Minulle vasta esitettiin toive postauksesta arvistani ja tässä tämä nyt sitten tulee.


Aloitetaan kasvoista. Eli kummankin silmän alapuolella minulla menee tuollainen viiva, joka on todella hyvin häipynyt näkyvistä. Leikkausarpi kyseessä.


Huulen allani on arpi, josta purin hampaat läpi. Hyvin on väri vaihtunut, mutta muoto näkyy hyvin ulospäin.



Oikea poskeni sai tuulilasin sirpaleista paljon naarmuja. Hyvin ovat haalenneet, mutta muodot näkyyät vielä.


Leuassani oleva leikkausarpi on kokenut arpikudoksen liikakasvun. Yritän sitä saada tasoittumaan, mutta ainakaan vielä ei ole edistystä tullut.


Kaulaan tuli myös raapaisu arpia. Ne ovat todella huomaamattomat.


Hengitystienarpi on ihan hyvin parantunut, mutta tuo pieni jälki yläpuolella on kokenut arpikudoksen liikakasvua. Onneksi se jälki on todella pieni.


Solisluun leikkausarpi on todella hyvin kadonnut näkyvistä.


Vasen kyynärpää on kokenut kunnollista arpikudoksen liikakasvua ja väritys on hyvinkin syvän punainen.


Oikean ranteen leikkausarvet ovat hävinneet ihan hyvin. Vielä ne erottaa kyllä jos kunnolla katsoo.


Tämäkin oikean ranteen arpi on häivyttynyt jo nätisti näkyvistä.


Oikea kyynärpää ei ole niin pahan näköinen mitä vasen. Onhan se kuitenkin punainen ja liikasvua kokenut myöskin.


Sitten on tämä reiden jättimäinen leikkausarpi. Yllättävän hyvin hävinnyt, mutta vielä siinä on työstämistä.


Tuosta voi erottaa heikon viivan jos tarkasti katsoo. Siinä joka tapauksessa on arpi, joka on kaikista parhaiten hävinnyt sleeven alla ollessansa.


Tämä leikkausarpi on reiden sisäpuolella. Sekin on aina sleeven alla piilossa ja sen avulla hävinnytkin hyvin.


Lopuksi vielä oikean reiden ulkopuoli. En ole varma, olivatko nämä reiden luussa kiinni olevasta tuesta, kuten muistini kertoo, vai ovatko ne vain luunsiirtoa varten tai verisuonten takia tehtyjä.

Palaamisiin!


20 kommenttia:

  1. Hei, Saatiinko tätä yliajajaa kiinni?

    VastaaPoista
  2. Tämä voi olla arka kysymys mutta millainen tynkäsi on tällä hetkellä? Onko se jo täysin parantunut, millaiset sen arvet ovat? Kärsitkö haamukivuista tms? Miten hoidat tällä hetkellä tynkää? Entä silloin kun pääsit sairaalasta pois niin mies sitä piti hoitaa? Ymmärrän kyllä jos et halua tyngästäsi kertoa mitään, olen kuitenkin usein blogiasi lukiessa miettinyt miten se on parantunut, millaiset arvet siinä on ja onko tuntemuksia vanhasta raajasta. Ymmärrän ettet halua tynkää täällä näytellä, mutta jos sanoin voisit kuvailla? :) häpeätkö muuten tynkääsi vai voitko halutessasi olla ilman proteesia lähes kenen seurassa vain ilman että peittelet sitä?

    Pakko kyllä sanoa että olet todella kaunis nuori nainen! :) olet selvästi oppinut sinuiksi uusien piirteidesi kanssa ja silmistäsi loistaa useissa kuvissa elämän ilo, rakkaus ja itsevarmuus. Uskomaton nainen olet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tynkä on aika normaalina, hiertymä siellä vähän pelottelee taas tulostansa, mutta katsoo millaiseksi tilanne menee. Yksi leikkausarpi siitä löytyy ja se on häivettynyt ihan hyvin. Haamukipuja ei ole ollut muuta kuin ihan alussa. Tällä hetkellä en hoida tynkääni laisinkaan, mutta bepanthenilla alan varmaan taas rasvailemaan, jottei hiertymä pääsisi puhkeamaan, jos se vain sen kykenee estämään... Bepanthenilla taisin sitä iltaisin rasvailla ja silikonituppia piti pitää aina tietyn mittainen pätkä päivässä. En häpeä sitä, mutta en ihan kenen tahansa kanssa mielelläni ole ilman proteesia, koska ei kaikilla välttämättä kiinnosta nähdä tynkääni :D.

      Kiitoksia kovasti :)!

      Ps. Tästä postauksesta voi hieman vilkaista tyngän ulkonäköä.
      http://lalawishyouwerehere.blogspot.fi/2013/12/my-prosthesis.html

      Poista
  3. Sä olet kyllä hirmu rohkea tyttö! Hatunnosto! Minkälaiset sanktiot yliajaja tapauksesta sai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Ne hommat ovat meneillään vielä.

      Poista
  4. Jos vaan tuntuu että jaksat/haluat/pystyt niin kiinnostais kovasti lukea ihan kaikesta mitä tohon onnettomuuteen liittyy! Onneksi oot parantunut noinkin hyvin, tiedän kokemuksesta että tää ei hirveesti lohduta mutta sanoppa silti että niinku varmaan itekki tiiät nii vielä ois pahemminkin voinut käydä. Sulla on onneks menny elämä eteenpäin ja rinnalla pieni poika ja koira ja kiva kämppä jne! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, elämä voisi aina mennä huonomminkin :). En oikein tiedä mitä vielä voisin onnettomuudesta lähteä kertomaan, se kun on pääasiassa jo läpi käytynä sen verran mitä itse voin kertoa :).

      Poista
  5. musta on niin ihana seurata sun tekemisiä kun oot noin rohkea ja herttanen ihminen luonteeltas tai ainakin toi vilpittömyys paistaa läpi sun blogista :)
    valtavasti onnea ja menestystä sulle mitä ikinä sitten teetkin !

    VastaaPoista
  6. Nää arvet kyllä puhuvat puolestaan, että miten vakava onnettomuus ollut kyseessä. Onneksi oot nyt kuitenkin tässä ja nuin hienosti toipunut. Hirveästi tsemppiä tuleviin koitoksiin! :)

    VastaaPoista
  7. On kyllä aika ihme, että olet selvinnyt noinkin hyvään kuntoon, kun olet kertonut mitä tapahtui ja arpiakin on joka puolella ! Sulla on kyllä hyvä vauhti ja asenne toipumisen kanssa, keep going! :)

    VastaaPoista
  8. Kovinkaan moni ei haluaisi kertoa noin avoimesti omasta onnettomuudestaan ja arvistaan kuin sinä! Olet rohkea! :)

    VastaaPoista
  9. Oot kyllä uskomattoman upea ihminen! :) Miten oot noita arpia hoitanu? Ootko käyttäny jotain Bepanthen Anti-Scar ‑arpigeeliä tai vastaavaa? Aloitko ihan heti hoitaa?

    Sori ku utelen kiinnostaa vaan, kun opiskelen farmasiaa ja apteekissa ihmiset kuitenkin kyselee arpien hoidosta yms. :D itelläkin löytyy leikkausarpija, mutta niitten hoito nyt on jo menetetty tapaus xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä yritin käyttää, mutta ei se auttanut kuin ihan pikkiriikkisen. Ihan alku aikoina öljysin ja hieroin niitä, mutta oli pitkä väli kun en hoitanut niitä ollenkaan.
      Pitää yrittää löytää jokin tehokas aine, joka saisi nämä rauhoittumaan vähän enemmän :).

      Poista
  10. Googlasin vain juttuja arvista niin tämä tuli vastaan. Itsellä on arvet parantunu tosi hyvin poskesta mutta kaulassa on aikamoista arven liikakasvu, ehkäpä samat kuin sinulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että ovat parantuneet :). Onneksi ne eivät liikakasvusta huolimatta näy niin paljoa, ellei ole aivan punaisia.

      Poista