sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

First month

Heippa! Viikko on ollut mukava. Maanantai ja tiistai meni aivan normaalisti kämpällä ollessa. Keskiviikkona Ivalon tätini ja hänen puolisonsa kävivät luonani kylässä. He toivat minulle vaippoja ja vaatteita vaaville mukanansa. Tätini puoliso on ristiäisissä pappina, joten hänen kanssa kävimme ristiäiset läpi. Kerroin hänelle suunnittelemani nimen ja hän tarkistuttaa sen vielä, mutta ainakin hänen mielestä se on sopiva. Nimi on englanninkielinen ja siksi hän tarkistuttaa sen joka tapauksessa.

Rovaniemellä asuva tätini taas voitti pojalleni ristiäiskakun eräältä leipurilta! Tämä leipuri joka kuukausi pitää kisan, jossa hän valitsee jonkin lapsen jolle tekee tämän toivoman kakun. Minä lähetinkin sitten hänelle toivomukseni kakusta ja uskon että kakusta tulee hieno ja hyvältä maistuva.

Torstaina sitten oli neuvola. Äiti tuli heti aamusta luokseni ja käytti meitä siellä autolla, vaikka kävellenkin sinne olisimme voineet mennä. Juttelimme neuvolatädin kanssa synnytyksestä ja uuden arjen sujumisesta. Tein paperille testin, millä katsottiin raskauden jälkeisen masennuksen merkkejä. Se meni puhtaasti läpi, voisin kai sanoa. Sen jälkeen pienestä otettiin mitat ja kaikki hommat katsottiin läpi.


          1kk mitat         (syntymämitat)
Paino: 4660g                  (3625)            
Pituus: 58cm                   (53)
Päänympärys: 38cm       (35,5)

"Rintamaitoa riittää hienosti. Vauvantahtinen imetys. D- vitamiinia annettu. Heijasteet tulevat esille. Vatsamakuulla nostelee päätä. Tyytyväinen, rauhallinen vauva."

Käyrillä pienokainen on hoikka, mutta neuvolatäti sanoi ettei sen kanssa ole mitään hätää, sillä painoa on noussut kilon verran ja se on hyvä määrä, mutta poju on vain kasvanut kauheasti. Todella hassua, että ensimmäinen kuukausi yhteistä elämäämme on täynä. Miten tämä aika kuluu näin nopeaa?

Neuvolan jälkeen menimme käymään mutkan Kelan kautta Prismassa. Tulikin osteltua kaikkea mahdollista. Äiti lähti illalla ja sen jälkeen me aloimme nukkumaan.

Lauantaina isä taas kävi kylässä naisystävänsä kanssa ja juttelimme kuulumisista sekä he viettivät vaavin kanssa aikaa ja itse tein kotihommia sillä välin.

Tänään olemme taas olleet vaavin kanssa kaksin rauhassa kotosalla ja käyneet kävelyllä. Nyt viikonloppuna on meille ainakin uni maistunut, sillä pe-la yönä nukuimme suurin piirtein 00-12 välisen ajan kolmella yösötöllä ja viime yönä suurin piirtein 23-11 välisen ajan myös kolmella yösyötöllä. Kyllä pojulla ainakin unenlahjoja löytyy!

Ensi tiistaina on Respecta ja perjantaina hyppäämme pojun ja ystäväni kanssa veljeni kyytiin ja menemme Hanhimaahan, sillä ensi sunnuntaina on ristiäiset!

Palaamisiin!

<3:llä Lala











4 kommenttia:

  1. Ootpa kaunis :) ja suloinen poika! Tuuthan sitten kertomaan minkä sai vauva nimen ;)

    VastaaPoista
  2. Hei :) kyselin sulta aikaisemmin proteesistasi, kiva että vastailit! En muista missä postauksessa kommenttini oli, mutta muistan että olit välillä turhautunut proteesin rajoittavuuteen. Oletko nähnyt dokumentin nimeltään "ratikkaa vahvempi tyttö", jossa Mikaela niminen nuori menettää osan toista jalkaansa ratikkaonnettomuudessa? (Googlettamalla ainakin löytyy!) Siitä huolimatta hän proteesillaan on harrastanut kilpavoimistelua sekä nykyään cheerleadingia. Eli eipä näytä proteesi menoa haittaavan! Mitä mieltä olet moisesta?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mikään olekaan mahdotonta, se vain vaatii rutkasti enemmän töitä :). Tuollainen päättäväisyys on hienoa! Mutta kaikella on rajansa ja paljon on asioita jotka ovat mahdottomia tehdä, etenkin polven liikunnan ollessa rajoitettuna. Sitäkin olisi toisella kiinnitys tavalla mahdollista lisätä, mutta lyhyen tynkäni vuoksi sleeven käyttö on parempi vaihtoehto minulle.

      Poista