sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Denture

Heippa vain! Eli maanantai meni vain kämpällä. Tiistaina kävin hammashoidossa pari kertaa sovittamassa uutta proteesia. Se on paljon parempi mitä edellinen! Se on metallia ja kitalaki ei ole täysin peitossa. Se on myös mukava suussa ja sen kanssa pystyy syömäänkin.

Keskiviikkona kävin aikaisin aamusta lonkan magneettikuvauksessa. Makoilin selälläni meluisan tunnelin muotoisen laitteen sisällä ja masuni päällä oli jonkinlainen suoja. Sen jälkeen kävin neuvolassa. Sf-mitta oli taas keskikäyrillä ja kaikki oli hyvin. Nyt mennään jo rv 37 ja tuntuu niin jännältä, miten viikot vain etenevät eteenpäin. Pian sen suloisen pienokaisen saa jo syliin :). Toivoisin pienen syntyvän helmikuun puolella, mutta sen näkee sitten.

Neuvolan jälkeen kävin vielä hammaslääkärillä ja sain hammasproteesin itselleni. Loppupäivän lepäilin kämpällä. Väsymys on kasvanut niin suureksi, että tuntuu nukuttavan koko ajan. Kovasti yritänkin nyt lepäillä ja nukkua kunnolla, jotta jaksaisi muuten touhuta.

Torstai ja perjantai menivät rauhallisesti kämpällä. Nyt on ollut ihanan lauhat säät, joten olen kävelemässä käynyt. Ei tarvi säikähtää kovaa pakkasta ja on mielellään pihalla haukkaamassa raitista ilmaa. Eikä siellä ole niin liukas, että tarvisi koko ajan pelätä kaatuvansa.

Lauantaina isä tuli naisystävänsä ja tämän lasten kanssa käymään kylässä. Sain vihdoinkin itselleni pakastimen ja vaaville sitterin. Kävimme kaupassa ja syömässä yhdessä ja lopulta he lähtivät takaisin Kittilää kohden. Ilta meni zumbatessa ja lepäillessä.

Tänään sitten minun asianajajani kävi luonani kylässä. Hän asuu Turussa, mutta halusi tulla tapaamaan minua. Juttelimme onnettomuudesta ja korvauksista asiat läpi. Enää ei mene kauaa, kun oikeuskäynti sitten tulee. Itse en sinne mene paikalle, sillä minun läsnäoloa ei siellä tarvita. Asianajaja puhuu asiat minun osaltani läpi. Oikeus vihdoinkin tapahtukoon, vaikka Suomen lakien mukaan ei tekijä kuitenkaan kauaa vankilassa istu.

Ensi viikolla on tiistaina neuvola ja perjantaina äitiyspoli. Äitiyspolilla katsomme magneettikuvat läpi ja tehdään synnytystapa-arvio loppuun.

Kuulumisiin!

<3:llä Lala


Rv 36+5



Tulppaaneja

Pakastin
Sitteri

Hammasproteesi etuhampaille


  



8 kommenttia:

  1. Ohhoh! Onpa jännän näköinen tuo hammasproteesi! Millainen se tuota edeltävä oli? Eikö sulla siis ole noita etuhampaita laisinkaan? Miten syömiset ym hoituu? Tästä aiheesta ois hauska kuulla lisää! :)

    Eikö sulla ole mitään halua/kiinnostusta mennä oikeuden istuntoon mukaan kuuntelemaan? Tietenkin aihe on super raskas, ja sen järjettömän törpön näkeminen ei varmastikaan fiiliksiä nostattaisi.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellinen meni epäsopivaksi jo kesällä, eikä minulla valitettavasti ole siitä kuvia. Edellinen kuitenkin oli jonkin sortin muovikappale ja koko kitalaen peittävä sekä paljon paksumpi mitä nykyinen. Siinä oli etuhampaiden lisäksi myös vasemmalla puolelle taaimmainen puruhammas. Siinäkin oli metallia sen verran, että se pysyi suussa. Etuhampaita eikä vasemmanpuolen kulmahammasta ole enää. Syömisen kanssa en ole nähnyt alun jälkeen mitään vaikeuksia, sillä oikeanpuolen kulmahammas ja alaetuhampaat hoitavat haukkaamisen hyvin :).

      Ei oikeuskäynti minua kiinnosta. Minua vain raivostuttaisi nähdä yliajajani. Kuulen asianajalta kuitenkin koko oikeuskäynnin etenemisen, joten ei minulla ole sinne mitään halua mennä.

      Poista
  2. taas oot menny asioittes kanssa eteenpäin (Y). Ja toi oikeus-käytäntö on vähintään omituinen. Kaverin kautta kuulin et tyyppi joka murhas kaks ihmist raaasti saa vaan 12v ja istuu siit ehkä puolet -ku on nuori eikä rekisterii. Mul on muuten melkein samanlainen hammasproteesi -istuu hyvin eikä tunnu. Kaikkea hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi asiat hiljalleen etenevät :). Suomessa pääse niin helpolla, käsittämätöntä tuommoinen... Mutta kiitoksia samoin!

      Poista
  3. Oi että mä niin tykkään käydä lukemassa aina viikottain sun blogia, tosi mielenkiintoinen :) ihanaa että saatte vihdoin asiat oikeuden kautta kuntoon, toivottavasti saa kunnon tuomion... ja onnea, sekä jaksamisia loppu raskauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on oikein kiva kuulla :). Kiitoksia paljon!

      Poista