sunnuntai 28. joulukuuta 2014

It was his first Christmas

Moissan! Tämän viikon kertausta. Eli tiistaina oli aattoon valmistautumista. Viimeinen lahja pakettiin ja kamppeita kasaan reissua varten.

Keskiviikkona oli aatto! Heräsimme pojun kanssa aamulla ihanaan päivään. Teimme aamuhommat, kuuntelimme radiosta aamupalan ajan joululauluja ja menimme sen jälkeen olohuoneeseen katsomaan joulupukin kuumaa linjaa. Siinä ohessa tuli muitakin jouluohjelmia ja välissä Jamie kävi nukkumassa päikyt. Ihana Lumiukko oli katsottava ja Jamie heräsi ohjelman puolivälissä. Sen jälkeen menimme lounaalle ja odottelimme ajan kulumista.





Vähän kolmen jälkeen äiti ja veli tulivat hakemaan meidät. Milla tuli tietenkin matkaan. Ajelimme kohti Kittilää ja kävimme Levillä mutkan Jamien kummitädin tykönä sekä Hanhimaassa "varamummolassa" viemässä kaverilleni lahjan. Sen jälkeen menimme edesmenneen pappani talolle. Ulkona oli aivan älyttömön upeat revontulet! Valitettavasti en päässyt niistä ottamaan kuvia. Päästyämme sisälle äiti alkoi laittamaan ruokaa, minä hoisin poikaa ja veli laittoi kuusen. Auttelimme toinen toistamme sen mukaan mitä pystyimme. Kun kuusi oli pystyssä ja koristeltu, laitoimme lahjat sen alle. Sitten menimme auttelemaan äitiä ja ruuan ollessa valmis aloimme syömään. Jamie pyöri keittiössä ja jossain välissä äiti nappasi sen syliinsä. Ruuan jälkeen jaoimme lahjat. Lahjoja oli yllättävänkin paljon. Lahjojen jaoen ja niistä juttelemisen jälkeen olimme hetken aloillamme, kunnes äidin oli aika lähteä ja Jamien mennä nukkumaan. Äiti otti minun lahjat matkaansa ja me muut jäimme Hanhimaahan. Loppuillan juttelin veljeni kanssa, kunnes mekin menimme nukkumaan.







Seuraavana aamuna heräsimme Jamien kanssa tyypillisesti kahdeksalta ja menimme aamupalalle. Herätin veljeni ja aloimme katsomaan Joulupukki ja noitarumpu- elokuvaa. Siitä on jo vuosia, kun sen on viimeksi katsonut. Tämän jälkeen Jamie meni päiväunille ja minä aloin laittamaan itseäni. Isä tuli Jamien nukkuessa ja vaihdoimme kuulumisia. Jamien herättyä lämmitin hänelle lounaan ja tissuttelimme. Sitten hyppäsimme isän kyytiin ja menimme Könkäälle. Veljeni tyttöystävä odotteli meitä siellä ja söimme kaikki yhdessä isän perheen kanssa jouluruuan. Sen jälkeen herkuttelimme suklaalla ja kuivakakuilla ja siinä ohessa vaihdoimma isän kanssa lahjoja. Minä sain liinavaatteet ja Jamie sai soivan lelun. Pian veljeni pari kaveria tuli ilmestyi kylään. Heidänkin kanssa vaihdoimme sanasia ja lököilimme olohuoneessa. Kun kello oli puoli seitsemän pintaan, me lähdimme takaisin Hanhimaahan veljen tyttöystävän kyydillä. Hänkin jäi meidän kanssa sinne. Syötin Jamielle iltapalan perille päästyä ja laitoin hänet nukkumaan. Loppuilta meni rauhallisesti nauttiessa ajasta siellä muistoja täynä olevassa asunnossa.


Perjantaina heräsimme taas Jamien kanssa kahdeksan aikaan ja menimme aamupalalle. Normaalilla tyylillä mentiin yhteen saakka, kunnes aloimme siivoamaan taloa lähtökuntoon. Imuroimme ja siistimme asunnon, pakkasimme auton ja lähdimme isän tykö. Saimme syödä siellä vielä jouluruokaa, kunnes aloimme hiljalleen tehdä lähtöä. Isä heitti minut, veljen, Jamien ja Millan rolloon. Veimme veljeni juna-asemalle ja olimme hieman myöhässä, sillä hänellä oli minuutti aikaa päästä junaan. Veli ehti ja isä vei meidät kotia. Isä lähti pois ja me jäimme normaalisti viettämään iltaa.



Lauantaina heräsimme normaalisti ja teimme kaikki aamuhommat. Vietimme leppoisan aamun ja Jamien mentyä päikyille minäkin nukahdin sen aikaa. Jamie heräsi, söi lounaan ja tissutteli maitonsa. Päivä meni nopeasti hoidellessa kotihommia ja illemmalla äiti tuli tuomaan lahjani. Jamie sai lelunsa ja minä laittelin kaikki tavarat paikoillensa. Kävin kävellen kaupassa hakemassa hedelmiä ja sen jälkeen äiti lähti. Me teimme iltahommat normaalisti.



Tänään emme ole vielä ehtineet tehdä mitään aamuhommia erikoisempaa. Tänään pitää ainakin tehdä Jamielle lisää sosetta, silittää vaatteita ja laittaa seuraavat pyykit pyörimään.



Ensi viikolla menen salille ja takaisin Könkäälle, sillä keskiviikkona menen Leville juhlimaan.

Palaamisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti