tiistai 16. joulukuuta 2014

His first gingerbread

Moikkelis! Eli viikko taaksepäin taas. Keskiviikkona heräsin aamulla tyytyväisenä hyvin nukutun yön jälkeen ja menin käymään salilla äitin asunnolta. Palattuani äiti ja Jamie olivat äidin asunnolla odottelemassa ja äiti heitti minut ja pojun takaisin kotia. Ilta meni sitten siellä.


Torstaina menin käymään fysioterapeutin luona ja treenasimme salilla tunnin ajan sekä vaihdoimme samalla kuulumisia. Fysioterapeutti huomasi saman ongelman minkä itsekin olen huomannut, sillä jalkani taipuu todella rajusti sisälle päin holvin kohdalta. Se on haitannut kävelyäni ja alkanut hiertämään polveani.

Palasin sieltä kämpälle ja lähdimme äidin ja Jamien kanssa kaupungille jouluostoksille. Kävimme myös viemässä hammasproteesini korjuulle.  Sen jälkeen menimme takaisin minun luokse ja teimme pipareita. Jamiekin sai painaa ensimmäisen piparinsa minun avustuksella <3. Illalla Jamie oli niin väsynyt, että nukahti iltapuuron aikana syöttötuoliin :'). Sain myös postissa tilaamani rintaneulat. Uutta koristusta!





Perjantaina olin kotosalla normaalisti Jamien ja Millan kanssa.



Lauantaina olimme kotosalla ja kävimme ulkoilemassa.

Jamie nosti mulle lelunsa näytille :')



Sunnuntaina olimme taas kotosalla kaikessa rauhassa. Nautimme rauhallisesta päivästä.


Maanantaina soitin Töölön sairaalaan ja jouduin siirtämään käyntiäni myöhemmälle. Alustavasti se on sovittu 7.1. Kävin salilla ja sen jälkeen hain hammasproteesini korjuulta. Kotona äiti vietti aikaa meidän kanssa vielä jonkin aikaa, kunnes hän lähti ja me jatkoimme iltamme normaalisti.



Tänään kävin Respectalla tämän proteesini takia. Minulla oli fysioterapeuttini matkassa ja apuvälineteknikko huomasi syyn mistä jalan taipuminen johtui tutkiessansa proteesia. Proteesi on rikki. Holtsikkaan oli tullut halkeama, jonka takia se antoi jalalle periksi ja päästi sen taipumaan ulospäin. Luojan kiitos se ei ollut ehtinyt repeämään pahemmin! Teknikko teippasi repeämän, jotta se kestäisi perjantaihin saakka, jolloin menen käymään Oulussa korjauttamassa sen.




Palattuani kotiin on päivämme ollut normaali.



Jamie on kaksi yötä nukkunut putkeen ja toivon että se jatkuisikin! Viime viikolla palattuani reissusta päätin ottaa sen yhden ainoaisen yösyötönkin pois. Ensimmäisenä yönä Jamie heräsi viiden aikaan ja sai unen päästä kiinni vasta vähän ennen seitsemää. Toisena yönä se oli äidin kanssa eikä ollut moksiskaan ja kolmantena yönä se oli suhteellisen normaali.

Päiväunia Jamie nukkuu yhden tai kaksi, riippuen kuinka pitkän pätkän se vetää ensimmäisessä. Ruokailuja on viisi päivässä ja Jamie sormiruokailee samalla kun syötän häntä kaverina. Välissä tosin on mukavempaa vain leikkiä omalla lusikalla mitä sörkkiä käsillä ruokaa.


Jamie istuu hienosti omalla tyylillänsä, eli toinen jalka suorassa ja toinen koukussa ja nousee pystyyn kaikkea mahdollista vasten. Koko ajan pyritään ottamaan tavaroita ylempää ja tavaroita on entistä mukavempi levitellä pitkin olohuonetta.

Jamiesta on tullut myös kova mähkääjä. Sohvalla on niin mukava leikkiä äidin tai mummin vieressä ja sohvalta yleensä löytyy ne kiinnostavimmat asiat, kuten puhelimet tai tietokone.

Muuten hän on se ihana iloinen hymypoika, joka nauraa pienestä, tekee pieniä tuhmuuksia ja tykkää matkia kaikkia ääniä. Kiljuminen ja etenkin muriseminen on todella suosittuja ääniä :D <3. Musiikin tahtiin on myös mukava heilua ja hytkyä.


Minulla on nyt meneillään kaksi historian kurssia ja on taas haastetta. Mitä laskin niin toisessa kurssissa on 12 esseetehtävää. Tehtäviä on muutenkin ihan mukavasti tehtävänä. joten mitään lomaa ei ole varaa pitää.

Perjantaina mutka Respectalla ja viikonloppuna saan ilmeisesti taas nukkua. Ensi viikolla on joulu ja silloin en vielä ole varma missä olemme.

Palaamisiin!



8 kommenttia:

  1. Ihana tukka sulla. Saanko kysyä onko ihan oma? Nopeasti kasvaa ja ihanan terveen näkönen kuitenkin! Ja mikset lennä Helsinkiin vaan kuljet junalla? Norwegianin lentoliputhan on monesti edullisempiakin kuin junaliput :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oma on, kiitoksia :). Vakuutusyhtiö sanoi että mene junalla niin minähän menen sitten junalla :D. Plus minun pitäisi ensiksi pyytää lääkäriltä lausuntoa metalleista kehossani, koska ei voida tietää reagoiko turvatarkastuksen tutka niihin :).

      Poista
  2. Ihana iso poika Jamie! :) tuli muuten mieleen ^ että mulla ainaki piippas turvaportit lentokentällä, mulla on siis jtn rautaa/metallia leuassa. en oo varma piippasiko siksi mutta olin ainakin kattonu tosi tarkkaan ettei vaatteissa ois mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Okei eli en lähde kokeilemaan onneani ilman lääkärin lausuntoa :D.

      Poista
  3. Turvatarkastuksista pääsee kyllä läpi vaikka piippaaki jostain. Tarkastaja vaan tutkii sitten pintapuolisesti käsin kehon ettei ole mitään väärää piilossa ja matka jatkuu taas.

    VastaaPoista
  4. Olen juurikin tuo joka kysy mikset mene koneella. Ite oon ollu turvassa töissä. Sun ei tarvi ku sanoa ettet halua kävellä portista ja että on proteesi niin ei ole mitään ongelmaa. Eikä kaikki proteesit edes hälytä, metalliseos on erilainen. Ja tosiaan, vaikka piippaa niin käsintarkastus tehdään, niinkuin jokaiselle jonka kohdalla portti antaa hälytyksen. Halvemmalla melkee lennät ja nopeempaaki pääset. Ota vakuutusyhtiölle todistus että on halvempaa. Luulis että neki innostuu siitä :D mutta mistäpä noista tietää.

    VastaaPoista