maanantai 20. toukokuuta 2013

Good moments

Morjens!

Aika taas antaa kuulumisieni tulla esille. Viime viikolla tuli paljon Turku reissuja tehtyä. Keskiviikkona kävin neuropsykologin luona, torstaina TYKSissä kontrollissa ja perjantaina Respectalla. 

Neuropsykologille kerroin ensiksi tulehduksesta ja kävelykiellosta. Hän kyseli minulta siitä, miten olin ottanut asian ja miltä se tuntui. Sen jälkeen aloimme tehdä uudelleen Rovaniemelle sairaalassa ollessani tehdyt testit. Tällä tavoin saadaan katsottua miten aivovammani on parantunut. Teimme osan testeistä ja loput jätimme ensi kertaan. Neuropsykologin sanojen perusteella ne menivät hyvin.

TYKSiin mennessäni kävin antamassa verikokeen ja sen jälkeen menin erikoislääkärin vastaanotolle. Hän katsoi röntgenkuvia, jotka oli otettu ollessani viimeksi siellä ja katsoi tynkäni kuntoa. Hän myös kyseli vointiani. Lääkäri antoikin luvan alkaa käyttämään proteesia ja pyysi ilmoittamaan jos ongelmia tulisi. Lääkäri myös halusi minun odottavan työssäoppimiseen lähtöä vähintään kaksi viikkoa. Juttelimme myös reiden ydinmetallista jonka poistosta minulle puhuttiin Rovaniemellä. Sovimme ajan syyskuun loppuun ja katsomme silloin tilannetta. Joko se leikataan pois tai sitten ei.

Perjantaina menin Respectalle ja proteesini muokkausta alettiin tekemään. Uuteen holviin otettiin mitat ja vanhaan tehtiin tilapäiset muokkaukset. Myös painon kohdistumista säädeltiin. Respectalta halutaan minun kävelevän toistaiseksi vain lyhyitä matkoja ja pitemmille kävelymatkoille kepit matkaan, jottei ongelmia tule ennen kuin uusi holvi saadaan asennettua. 

No viikonloppu itsessään oli  ihana. Ainoa harmillinen asia oli se, että melkein kaikki muut lähtivät asuntolasta pois ja aloittivat tänään työssäoppimisen. Kullan kanssa vietimme ihanan viikonlopun yhdessä ja sunnuntaina kävin kaverin kanssa Forssassa laiturilla grillaamassa ja viettämässä aikaa. Fiilis oli upea ja sai kerrankin todella nauttia elämästä. Joskus on niitä hyviäkin hetkiä!  

Kuulumisiin!

<3: llä Lala


Proteesin holvin muokkauksia
Elämässä joskus saa nauttia.




2 kommenttia:

  1. anteeksi näin henkilökohtainen kysymys. ei ole pakko vastata.
    mutta aiotko vielä jatkaa ratsastamista proteesistasi huolimatta? tai ylipäätään, oletko ratsu- vai ravi-ihmisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täällä hevosopistolla edelleenkin opiskelen että totta kai aijon :). Olen ratsutyyppiä ja hevosen selkään nousen kunhan tilanne sallii :).

      Poista