torstai 4. kesäkuuta 2015

Tooth operation number 1

Kesääkuu on saapunut, mutta kesäiset kelit vielä puuttuvat. Täällä on ollut aika kylmää ja satanut monta päivää. Ulkona ei sen takia ole paljoa tultu oltua, mutta onneksi on kesä vielä aikaa. Kaikkea jännää tässä on tapahtunut. Niistä pian lisää!

Viime perjantaina olin kotosalla, siivoilin, kävimme ulkosalla ja pakkailin kamoja kasaan. Illalla oli tarkoitus mennä aikasin nukkumaan, mutta ilta venyi kuitenkin turhan pitkäksi...




Lauantaina heräsimme hyvissä ajoin, söimme aamiaisen, pakkailimme loput kamppeet, söimme lounaan ja lähdimme bussi- asemalle. Menimme Leville ja matka sujui hyvin. Poju naureskeli alkumatkan, mutta loppumatka nukuttiin.




Levillä isä oli vastassa ja menimmä hänen tykö, Laittelin itseni kuntoon ja puoli kuuden pintaan pääsimme ystäväni valmistujaisiin. Poju ei oikein viihtynyt siellä, istui joko sohvalla tai minun piti häntä kannella edestakaisin. Isä haki Jamien pois siinä seitsemän seutuun ja minä jäin juhlimaan. Söimme kakkua, joimme ja seurustelimme. Sitten alkoi karaoken laulaminen ja sen jälkeen menin kavereiden kanssa baariin tanssimaan. Baari oli täynä paikkakuntalaisia ja tuttuja näki enemmän mitä pitkiin aikoihin! Yöllä menin isän tykö nukkumaan.




Aamulla pojun herätessä isä haki sen olohuoneeseen. Minä jatkoin unia vielä pari tuntia, kunnes oli aika heräillä, pakata ja lähteä taas matkaan. Hyppäsimme Leviltä bussiin ja menimme kotia. Alkumatka nukuttiin, mutta aivan loppumatkasta poju heräsi ja oli hieman itkuinen. Onneksi se heräsi niin myöhään, että pääsimme pian jo pois bussista. Täti haki meidät asemalta ja menimme kaupan kautta kotia. Loppupäivän olimme rauhallisesti siellä.


Maanantaina minulla oli aamupäivästä neuropsykologi. Siellä juttelimme taas kuulumisista ja autokouluasioista. Autokoulu suunnitelmani muuttuivat ja käyn sen varmaan vasta kirjoitusten jälkeen.










Posti myös toi minulle pari uutta mekkoa! Love them!



Tiistaina menin hammaslääkärin luokse. Jännitin mitä tuleva tuo matkassansa. Aloitimme homman sillä, että kerroin suussani tapahtuneista muutoksista ja lääkäri kurkkasi sitä. He ottivat hoitajan kanssa röntgenkuvan ja katselivat sitä. Sitten alkoi operointi ja he laittoivat puudutuksen suuhuni. He aukasivat turvonneen kohdan, joka siis on vasemmalla ylhäällä etummaisen puruhampaan yläpuolella, ja katselivat mitä siellä on mahtanut tapahtua. Paljon tulehduskudosta oli tiellä ja lääkäri hieman raaputteli sitä pois. Lääkäri huomasi luuperästä irronneen ruuvin ja ruuvasi sen sieltä pois. Tämä oli todennäköisesti turvotuksen aiheuttaja. Seuraavaksi hän kokeili vasemman puolen puruhampaita ja katseli rötngenkuvaa. Keskimmäisessä oli tulehdusta juuressa ja se heilui, niin kuin on aina tehnytkin, ja päätti repivänsä sen pois. Se revittiin sitten pois ja lopuksi he vielä rapsuttelivat lopun tulehduskudoksen tämän etummaisen hampaan ikenestä. Tikit paikalle ja minulle hoito- ohjeet. Muutaman päivän ajan ei mielellään raskasta liikuntaa eikä lämmintä ruokaa. Antibiootit apteekista ja suuvettä lisäksi. Kumartumista myös kuuluisia pari päivää vältellä.


Menin kotia, äiti lähti ja laitoin pojun päiväunille, Illalla äiti haki pojun luoksensa ja yökylään. Minä kylmensin poskeani ja odottelin puudutusaineen loppumista. Kipuja ei tullut, mutta kuumotti. Päätin kuitenkin ottaa yöksi buranan.


Keskiviikkona heräsin hyvin nukutun yön jälkeen suhteellisen pirteänä. Kipuja ei ollut ja äiti toi pojun lounaan jälkeen kotia. Laitoin pojun taas päikyille ja kävimme kaupassa hakemassa minulle lisää viileää ja pehmeää ruokaa. Erittäin pätevä syy syödä paljon jätskiä x)!



Tänään olemme olleet kotosalla. Kipuja ei vieläkään ole, mutta poski ja huuli ovat hieman turvoneet. Treenailin tänään kevyesti ja kävimme ulkoilemassa, kun sade viimeinkin loppui.


Jamielle on kasvanut alas ensimmäiset poskihampaat. Poju kävelee jo pitkiäkin matkoja ja ulkona on mukava tepastella äidin kädestä pitäen. Jamie matkii hiljalleen yhä enemmän ääniä ja sanoja. Hänestä huomaa, että hän on alkanut ymmärtämään paremmin asioita ja osaa joissakin tilanteissa enteillä mitä seuraavaksi tapahtuu. Heippa- sanan kuullessa hän antaa omia lentosuukkojansa ja vilkuttaa :'). Joskus tosin vasta jälkikäteen! Onneksi hän on silti vielä pieni vauvani <3 :D.

Huomenna menemme kaupungille kiertelemään ja viikonlopun vietämme rauhallisesti kotosalla. Maanantaina on seuraava hammasoperaatio ja saas nähdä mitä siellä tehdään. Parin hampaan poistosta puhuttiin.

Palaamisiin!


2 kommenttia:

  1. PÄIVI täälä taas ihastellee, kuin nää oot positiivinen ihiminen ja nii kaunis nuori. Mää toivon sulle kaikkia hyvvää elämääs, vitsi ko sunlaisia ois enämpi :)) mukavaa kessää ja pallaillaan

    VastaaPoista