sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Smiling, trying and dreaming

Heijsan!

Tämän viikon kuulumisia aika antaa.

Maanantai meni normaalin päivän kuvioiden mukaan. Tiistaina taas oli Respectan ja kävelykoulun vuoro. Respectalla minun testijalkaani vaihdettiin toinen taipuvanilkkainen jalka, jota saan nyt vuorostaan testata. Holvista myös otettiin kopiot ja ensi viikon tiistaina suihku- ja käyttöproteesiin vaihdetaan nämä uudet holvit. Jalkaani tulikin viime viikonloppuna taas uusia hiertymiä, joten uusille holveille todella on tarvetta ja pian. Respectan jälkeen oli kävelykoulua. Fysioterapeutti sanoi huomaavansa pakaralihaksen tekevän enemmän töitä ja selän kuormituksen vähentyneen. Kävely onkin parantunut hieman, mutta vielä sen kanssa on hommaa tiedossa. Tärkeintä on saada pakaralihas ja reisi tekemään enemmän töitä. Yritämme myös treenata tasapainoani ja fysioterapeutti meinasi jo minun pystyvän seisomaan oikealla jalallani jouluun menneessä. Itse en kyllä usko että niin pian jo seisoisin pitempäänkin kuin sen kaksi sekunttia sen päällä, mutta katsotaan.

Keskiviikkona kävin neuropsykologin luona ja juttelimme kuulumisistani. Hän oli hieman hämillään tilanteestani ja taas ihmetteli minun reipasta olemusta. Hän kyselikin minun voimavarojen lähdettä ja juttelimme muistakin keinoista, miten saan surun ja paineen purettua itsestäni. Kirjoittelimme lappuun siitä, mitä olen nähnyt rooleiksini ja mitä tulen näkemään tulevaisuudessa. Hän oli myös iloinen, kun kerrankin pidän ystävieni ja sukulaisteni antamaa avustusta todella tärkeänä. Neuropsykologin mielestä olen ollut hieman liian itsenäinen ihminen avun suhteen.

Juttelin myös muutostani kaikkien kanssa. Respectalta etsitään minulle yhteystietoja Oulun Respectalta ja he yrittävät selvittää, kuka siellä alkaa asioitani hoitamaan. Fysioteapeutti yrittää myös katsella hieman Rovaniemeltä fysioterapeuttia opettamaan kävelykoulua. Neuropsykologi taas ottaa yhteyttä Rovaniemellä aikaisemmin minua auttaneeseen neuropsykologiin ja juttelee asiasta hänelle. Suunhoito on jo saatu siirrettyä Rovaniemelle, joten ainakin yksi asia on kokonaan hoidossa.

Mutta sitten jatketaan torstaille. Kävin silloin TYKSissä näkemässä erikoislääkäriä, joka hoisi minun hoidosta tyngän tulehtuessa. Hän kyselikin vointiani ja tyngän kuntoa. Hän sanoi, että nyt kroppani osalta leikkaukset ovat tehty. Loput metallit, mitä siellä on, saa myös jäädä. Juttelin myös hänen kanssa raskaudestani ja epäilystä lonkkani kestävyydestä. Hoitaja, joka avusti, sanoi masuani ihmeellisen pieneksi viikkoihin nähden. Joka tapauksessa katsoimme kuvia lonkastani ja lääkäri sanoi, ettei sen kanssa tule olemaan mitään ongelmia. Se on kunnossa ja levenevät alueet korjautuneet täysin oikein. Kyselin myös, jos voisin nähdä naamastani röntgenkuvia, ihan vain korjausta ajatellen. Katselimmekin niitä ja titaania tosiaan oli joka puolella. Lääkäri sanoi, etteivät ne tule olemaan korjausten tiellä ja uskotteli, että plastiikkakirurgi ja korvalääkäri pystyvät tekemään kasvoille vielä ihmeitä ja niistä saadaan juuri sellaiset kun haluan. Aijonkin laittaa pienokaisen synnyttyä projekteistani naamankorjauksen etusijalle ja saada sen hoidettua ensimmäisenä alta pois. Se on minulla tärkein asia näistä tulevista toimenpiteistä.

Perjantaina näin kaveriani ja kävimme kaupassa ostamassa minulle viikon ruoat. Illalla lähdimme käymään Tampereella juhlimassa. Oli ihan mukava yö, mutta enemmän menoa olisi kaivattu. Lauantain ja tämän päivän olen vietellyt ihan kämpällä ja hoidellut asioitani, mitä vielä pitää hoitaa.

Todella iloinen asia on tapahtunut, sillä minulla on nyt asunto Rovaniemeltä! Vuokra alkaa marraskuun ekana päivänä ja tämän kuun lopussa äitini tulee hakemaan minut ja tavarani pois Ypäjältä. Asunto on myös samalla suunnalla, missä eräs ystävistäni asuu, joten siitä tulee todella mukavaa. Sukulaiseni ovat todella iloisia saadessaan minut sinne ja ystävänikin todella odottavat minun paluuta Lappiin. Toivon itse, että Lappiin palaaminen saa taas elämäni palautumaan ja rauhoittumaan enemmän entiselleen. Kuka tietää, mitä elämästäni tulee, mutta se jääkin nähtäväksi.

Raskaudesta vielä päivitystä. Masu on soman pyöreä ja raskaus on sujunut hyvin. Pieni liikuskelee paljon ja on aina mukava seurailla sen liikkeitä. Masun kasvaminen ei vielä ole onneksi kävelyyn vaikuttanut, mutta kävelykoulua olisikin todella tärkeä pitää mahdollisimman pitkälle raskautta, jotta kävelyni saataisiin myös pysymään kunnollisena. Huomenna on ultraus ja jännittää, mitä sieltä paljastuukaan. Ihanaa nähdä taas pienokainen ultrassa ja katsoa, paljonko se on kasvanut.

Ensi viikolla on tosiaan ultraus, Respecta&kävelukoulu ja neuropsykologin aika. Ilmoittelen niistä taas!

<3:llä Lala

Rv 20+1
  


:)

22 kommenttia:

  1. voisitko postata sun tyylistä ja vaatteista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä varmaan osaa kertoa siitä mitään, mutta voin harkita asiaa :).

      Poista
  2. Ootko mistä paikkakunnalta kotosin? :) ite asuin Kuusamossa 19 vuotta mut oli aika lähteä pois sieltä :) Mulla on nyt menossa viikot 20+2 :)

    http://youcanchancetheworld.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Kittilästä kotoisin :). Heh itsekin olen rv 20+2 menossa :).

      Poista
  3. Tsemppiä Laura! Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi. Onko blogillasi seuraus sivua?

    VastaaPoista
  4. Hei kaima!
    Olet joutunut kokemaan paljon ikääsi nähden! Mutta hyvin oot jaksanu eteepäin. Loistavaa! Ja vielä vauvankin saat. Onnea!!
    Mun blogiin pääset onnellisiamurusia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä tulevaisuuteen todella paljon <3 . Olen seurannut blogiasi tiiviisti siitä lähdin ,kun oli se lehtijuttu. Sinussa on ihailtavaa rohkeutta,lujuutta ja hyväntahtoisuutta. Monella olisi opittavaa paljon sinunlaisista ihmisistä :) Jään odottelemaan kirjoituksia,sieltä kaukaa pohjoisesta.

    VastaaPoista
  6. Hei Laura,

    Oli todella koskettavaa lukea tuosta sinun edellisestä päivityksestä seurustelun päättymisestä. Hienoa kuitenkin kuulla, että olet kaikesta huolimatta jaksanut porskuttaa eteenpäin ja koota ympärillesi tukiverkkoa ja läheisiä, niitä molempia tulet tarvitsemaan!

    Kauniita kuvia itsestäsi olit laittanut tähän postaukseen, toivottavasti saat nuo kertomasi ulkonäkö-asiat järjestymään haluamallasi tavalla. Ne on merkityksellisiä asioita itsetunnon ja jaksamisen kannalta.

    Vahva ihminen olet näiden tekstien perusteella ja toivon sinulle ja pienelle tulokaalle kaikkea hyvää!

    Jos kaipaat vertaistukea odotukseen tai äitiyteen, tai mitä mieleen juolahtaakaan, niin älä ujostele laittaa viestiä blogiini. :)

    ~Lea~

    VastaaPoista
  7. ihan toi sun vauva masus!! <3 :) ja onks sulla siskoja? :> ihan näi btw? :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :3! Ei minulla on vain yksi ihana isoveli :).

      Poista
  8. voisitko joskus tehä juttua sun heppa taustasta ja siitä miksi päädyit opiskelemaan ypäjälle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen juuri blogiini itsestäni esittelysivua, johon laitan myös heppataustastani :).

      Poista
  9. onks sun lapsella jalka jossei sulla oo :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on ollut molemmat jalat syntyessäni. Se ei vaikuta geeniperimään mitenkään, jos se on jälkikäteen leikattu pois.

      Poista
  10. Moi. Eksyin tässä joku aika sitten lukemaan blogiasi, joka on todella hyvä ja mielenkiintoinen.
    Haluan toivottaa tsemppiä elämääsi ja raskauteesi.
    Saako utelias vielä kysellä, miten ultrassa sujui?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Laitan loppuviikosta ultrasta informaatiota, mutta sen voin kertoa, että se meni hyvin ja pienellä on kaikki kunnossa.

      Poista
  11. Haluan kompata neuropsykologiasi tässä asiassa: "Neuropsykologin mielestä olen ollut hieman liian itsenäinen ihminen avun suhteen." Olen saman huomannut tätä blogia seuratessa ja lukiessa, että olet yrittänyt selvitä mahdollisimman paljon omin avuin. Se on hieno piirre ihmisessä, että ei jää roikkumaan "mamman helmoihin", mutta myös avun pyytäminen ja vastaanottaminen on tärkeää jaksamisen suhteen :)

    Mutta olen erittäin kateellinen että muutat Rovaniemelle! Asuin itse siellä heinäkuusta 2012 maaliskuuhun 2013. Muutin sitten takaisin tänne etelämmäksi. Rovaniemi on kaunis ja mukava kaupunki asua :)

    Meinaatko lopettaa heppailut kokonaan vai oletko jo lopettanut?
    Odottaako äitisi lapsenlapsensa syntymää innoissaan? Miten perheesi ja lähipiirisi otti raskaus-uutisen vastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, mutta jokainen on erinlainen :). Nyt en ole tallilla käynyt, mutta jossain vaiheessa aijon taas alkaa ratsastamaan.

      Äitini on todella iloinen tulevasta pienokaisesta ja aikoo olla apuna sen verta kun tarvitsee. Veljeni ja isänikin ovat olleet iloisia uutisesta ja hekin ovat lupailleet auttaa pienen kanssa. Myös muut sukulaiseni ovat uutisen ottaneet iloisesti vastaan
      .

      Poista