keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

What can I do?

Heippa!

Respectalla on käytä, neuropsykologia kuultu ja työssäoppiminen aloitettu. Asiat ovat sujuneet ihan hyvin ainakin tähän mennessä.

Viime viikon keskiviikkona menin neuropsykologille. Hän teki heti aluksi minulle testin ja kyseli minulta, olinko kuullut hänen ja äitini jutelleen. Kyllähän minä olin ja kerroin mitä heidän keskustelusta olin kuullut. Sen jälkeen menimme pöydän ääreen ja hän näytti minulle testin tuloks eni. Neljästä seikasta muisti oli parantunut lähestulkoon normaalille tasolle ja kaksi niistä oli pysynyt samana. Toinen niistä oli normaali ja toinen parempi kuin keskivertaisesti ikäisilläni. Kuitenkin yhdelle asialle ei periaatteessa ollut tapahtunut mitään ja jos oli niin heikentynyt. Neuropsykologi oli huolissaan siitä, sillä aivovamma ei yleensä tähän seikkaan vaikuttanut. Se seikka on kielellinen puoli. Hän sanoi, että tasoni on nyt niin heikko, että sitä voisi sanoa  jo pahaksi lukihäiriöksi. Hän sanoi, että yläaste- tasollani se ei ole ollut mahdollista, eikä myöskään lukion alkamisen tasolla. Hän uskoo aivovamman vaikuttaneen siihen joka tapauksessa ja nyt alammenkin sitä tutkimaan yhdessä. Itse yllätyin ja jopa säikähdin tätä hiukan. Jos tilanne on jo paha ja aivovamman ei periaatteessa kuuluisi olla voinut tähän vaikuttaa, onko mahdollista, että suoritan kolmoistutkinnon kunnialla loppuun? Tämä kun vaikuttaa kovasti kouluun ja aivojeni tasolla kahdeksikkojen saaminen on kuulemma jo melkeinpä mahdotonta kokonaan. Onko tämä nyt pysyvää vai onko tälle jokin parannuskeino? Aivovamman nopein paraneminen tapahtuu ensimmäisen puolen vuoden aikana ja omalla kohdalla se on mennyt jo. Tätä nyt saan miettiä ja yrittää löytää vastauksia...

Viime torstaina sitten taas puolestani menin Respectalle. Sain sieltä uuden holvin jalkaani ja proteesin painon kohdistus muokattiin tallikenkieni mukaan tällä kertaa. Kenkien vaihtaminen teki jo ihmeitä! Proteesilla tuntui olevan helpompi kävellä, eikä tasapaino ollut niin heikko. Sovimme uuden ajan ja lähdin takaisin Ypäjälle. Sinä päivänä koin elämäni uuden ihmeen: Minä juoksin! En ole aikasemmin pystynyt ottamaan juoksu askelia, mutta nyt sain niitä otettua, mutta en monta peräkkäin. Paljon siinä on vielä treenattavaa, mutta olen jo askeleen edellä, kun siinä edes onnistuin!

Perjantaina paikkailin kamojani ja illalla menin kaverini kanssa ajelemaan. Kävimme Forssassa terassilla yhillä, ajelimme vielä lisää ja hän vei minut takaisin opistolle. Siinä meni sopuisasti viimeinenkin ilta sillä suunnalla ja vietin tyytyväisenä viimeisen yön Ypäjällä.

Lauantaina menin kaverini pikkuveljen valmistujaisiin Forssaan ja sitten menimme pakulla opistolle noutamaan minun tavarani. Otimme kaikki kamppeet, siivosimme kämpän ja lähdimme kohti Poria. Matkan varrella kävin kullan kansa Huittisissa yhillä baarissa viettämässä hieman aikaa hänen sylissä. Veimme kullan lähelle kotiansa ja jatkoimme matkaa. Menimme kaverini kämpille viettämään aikaa. Yöllä kävimme vielä keskustaa kiertelemässä läpi autolla. Oli mukavaa nähdä hiukan uusia maisemia.

Sunnuntaina kävimme keskustassa kaupoissa ja sitten haimme tavarani kyytin. Lähdimmekin kohti Yyterin ratsastuskeskusta, jossa olen työssäoppimassa koko kesän. Tallinomistaja on todella mukava ja asuintaloni on entinen koulu, joten siellä on kiva oleskella.  

Nyt alkuviikon olenkin ollut tallihommissa. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin ja jalkani ei ole ollut liian kipeänä. Olen ollut aamuvuoroissa, mutta huomenna menen iltavuoroon. Aamuvuoroon kuuluu aamutalli ja hevosten sisälle haku, sekä muut hommat mitä pitää tehdä. Iltavuorossa ollaan asiakkaiden apuna, tehdään tarvittavia hommia ja viedään hevoset takaisin pihalle illalla. Täällä hevoset ovat yöt ulkona, mikä on leppoisaa. Talli on todella kiva ja kaikki työntekijätkin ovat osoittautuneet mukaviksi.

Tänään keskiviikkona olin taas Respectalla, sillä nyt suihkuproteesiini vaihdettiin holvi. Samanalainen siihenki, mikä minulla on nyt tuossa käyttöproteesissani. Proteesiini tehtiin myös uusi kosmetiikka ja vaihdettiin. Uusi on hiukan muodokkaampi. Kesäloman jälkeen aloitetaan taipuvannilkan hankinta.

Uusia kuulumisia taas myöhemmin!

<3: llä Lala

Kikkarat päähän juhlia varten
Yhdellä ;)

Proteesi jalassa :)

17 kommenttia:

  1. Kauanko olette seurustelleet tyttö-/poikaystäväsi kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt reilun kuukauden et ihan tuore suhde vielä :).

      Poista
  2. Onksun poikaystävä ottanu sun vammat huomioon ja kaiken muun kolarista jäävän?:) Tosi hienoa jos hän on sujut asioiden kanssa ja voitte elää normaalisti :) jos ymmärrät mitä tarkoitan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ottanut :). Hän pitää minua täysin normaalina ja häntä ei haittaa vammani :).

      Poista
  3. Hei Laura! Kovasti tsemppiä sulle, olet vahva tyttö ja sinun tekstiäsi on mukava lukea. Minusta olet nykyään vielä kauniimpi kuin ennen, koska sinun sisältäsi kumpuaa vahvuus, kaikki se mitä olet joutunut kokemaan, olet osannut kääntää sen niin positiiviseksi kuin tuossa tilanteessa vain voi. Muista olla aina ylpeä itsestäsi, koska se vaatii paljon selviytyä edes pienistä sydänsuruista, saati sitten sinun onnettomuudestasi. Ihanaa kesää, olet esikuvani! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samanlainen ihminenhän minä aina olen ollutkin :). Ennen minun ei vain tarvinnut näyttää sitä ulospäin, koska tätä tilannetta ei ollut :). Kiitoksia, kiva kuulla :).

      Poista
  4. Ei voi olla lukihäiriö, vie blogi näytille neuropsykologille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekään en sitä usko, mutta kaikki taitaa olla mahdollista :).

      Poista
  5. Onko tietoa käräjistä? Kun en itse ole kuullut mitään vaikka poliisi sanoi mua ykköstodistajaksi.

    VastaaPoista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. En oikeasti edes huomannut, että naamallesi oltaisiin tehty jotain.. Jalan älysin proteesi kuvasta..

    Olet joka tapauksessa tosi kaunis! (: <3

    VastaaPoista
  8. Anteeksi, ihan tyhmä kysymys tietämättömältä mutta voiko proteesin kanssa ratsastaa normaalisti `?

    VastaaPoista
  9. hei Laura.blogisi kosketti minua vaikka en tunnekkaan Sinua.olet todella vahva ja kaunis nuori nainen kokemastasi huolimatta.Toivon S kulkemallesi tielle paljon hyvää ja pieniä enkeleitä. <3

    VastaaPoista