keskiviikko 13. joulukuuta 2017

December feeling

Rakastan joulukuuta. Joka puolella on valoja ja jouluun liittyviä juttuja, jotka saavat aikaan sen ihanan odotuksen tunteen sisällä ja tuovat mieleen rauhaa. Rakastan myös ostella lahjoja läheisille ja uusia koristeita ja valoja kotiin. Tästä joulusta tulee varmasti ihana, aivan niin kuin aiemmistakin jouluista <3



Täällä on ollut taas omanlaiset pari kuukautta takana. Jalan kanssa tuli uudet ongelmat taas esiin, tai siis tynkä hiertyi auki siitä mistä viimeksikkin ja sen lisäksi kahdesta muusta kohtaa. Tämän takia piti tehdä uusi yläosa proteesiin, mikä aluksi vaikutti suurelta operaatiolta. Apuvälineteknikko sanoi, että vakuutusyhtiöt ovat viimeisen vuoden aikana muuttaneet tyyliään niin, että laskutus tapahtuu terveydehuollon kautta, minun tapauksessani siis KYSsiltä. Minun siis olisi ensiksi pitänyt varata aika KYSsiin ja saada sieltä lupa uuteen yläosaan. Olisin joutunut odottamaan tätä aikaa joulukuun loppuun saakka, jonka takia olin jo hieman hädissäni kovien kipujen takia, mutta onneksi oma vakuutusyhtiöni lähetti minulle ja Respectalle maksusitoumuksen ja sen avulla saatiin hoidettua homma samalla tavalla kuin ennenkin.



Uusi yläosa on ollut hyvä ja ainakaan vielä ei ole ollut tarvetta muokata sitä uudelleen. Viime viikolla aloin käymään taas ryhmäliikuntatunneilla ja eilen kävin ensimmäisen rankan tunnin jumpan kokeilemassa. Se sujui ongelmitta, joten tänään menen sille rankimmalle tunnille millä käyn. Kaikkiin on tullut juuri uudet ohjelmat, joten pääsen siis aloittamaan aivan uusiksi koko homman. Fiilis on mitä mahtavin ja näin ennen joulua on hyvä vielä repaista kunnolla :D.



Näin osittain jouluun liittyen, mulla on nyt kuukauden herkkutauko menossa. Aloitin sen viime kuun 24 päivä ja lopetan sen jouluna. Mulle vain tuli semmonen olo, et ei tehny yhtään mieli herkkuja ja sen vuoksi päätin, että nyt on pienen tauon paikka. Koska mun ei kerta tee mieli, niin on hyvä käyttää tää hetki hyödyksi! Taukoa on nyt siis kestänyt reilun pari viikkoa ja himoja ei oo tullu. Oon tosi tyytyväinen ja joulun herkuttelusta ei tartte ainakaan ottaa paineita! Luultavasti joulun jälkeen on taas samanlainen fiilis kuin mitä nyt, joten tammikuussa on varmaan taas hyvä pitää herkkutauko. Ehkä siitä tulee sit pidempi, mennään ihan fiiliksen mukaan :3.



Tää mun herkkuhimojen loppuminen syntyi lapsen reissun takia. Lapsi oli viime kuussa viikon reissussa ja mie sain viettää ihania vapaapäiviä. Vein pojun Ouluun tiistaina 14 päivä, josta isän hellu tuli noutamaan pojan matkaansa. Junien välinen vaihtoaika oli vain noin 20 minuuttia, joten matka jatkui omalta osaltani heti takaisin Kuopioon. Kuopiossa kävin vielä illan päälle salilla ja nukuin niin ihanan pitkät yöunet kuin suinkin jaksoin nukkua. Keskiviikkona kirjoitin esseen ja siivosin koko kämpän huolella. Torstaina oli ensimmäinen bileilta Kuopiolaisen kaverini kanssa. Teimme pienen baarikierroksen yön aikana, sillä pitihän mun saada nähdä mitä täältä Kuopiosta löytyy.


Perjantaina ylöspäästyäni aloin leipomaan ja illalla lähdimme uusiksi samaisen kaverin kanssa bailaamaan. Torstain jäljiltä ruokahalu oli perjantaina hukassa ja söin huonosti, joka yöllä tietenkin kostautui. Ennen taksiin menoa oksensin mäkkärin vessassa ja kotia päästyäni eteiseen. Sain itseni onneksi sen jälkeen vessaan ja sieltä makuuhuoneeseen, jossa kaaduin sänkyyn ja nukahdin (sammuin) käytännössä välittömästi. Oksentaminen oli hyvä, koska lauantaina oloni oli aivan normaali, mutta eteistä ei ollut kovin hauskaa siivota heti, kun oli päässyt ylös. Ypäjän opiskelukaverini tuli luokseni lauantaina ja menin hänen kanssaan bailamaan vielä kolmanneksi yöksi. Me joimme todella maltillisesti, mikä oli hyvä parin rankan illan jälkeen. Sunnuntaina ystäväni lähti kotia ja itse matkasin Jokelaan kaverin luokse yökylään.





Maanantaina menin toisen kaverin kanssa Tallinnaan shoppailemaan, illalla takaisin Jokelaan ja tiistaina takaisin Kuopioon. Keskiviikkona menin taas noutamaan pojua Oulusta ja matkasimme takaisin kotia. Viikko oli uuvuttava ja nukuin vähän, mutta onneksi oli sentään hauskaa :')






Pojalla oli tietysti myös kiva reissu. Ensiksi hän oli papan tykönä ja sen jälkeen mummin kanssa Hanhimaassa. Jamie on muutenkin voinut hyvin, ennen syyslomaa oli pari päivää kuumetta, mutta ei onneksi mitään sen pahempaa. Hän on ollut reipas poika ja auttaa minua kaikessa missä pystyy auttamaan. Tarhassa on hauskaa ja kotona omat lelut on tärkeitä. Kovasti poika odottaa joulupukkia, jonka olettaa tuovan hänelle paljon uusia leluja lahjaksi. Lelukirjasta ollaan ahkerasti ruksailtu kaikenlaisia autoja ja junia, joten eiköhän pukki juurikin niitä leluja sitten lapselle tuo :D.





Vietettiin myös Suomi 100v- juhlia päiväkodilla, jossa lapset saivat laulaa ja esiintyä matkassa. Pojulle se ei ollut mieluista, eteenkään 8 aamulla, ja hän istui koko ajan penkillä ja haukotteli. Mihinkään ei suostunut menemään mukaan :'). Lapsien vastausten perusteella oli tehty tekstit, tässä alla pojun oma.




Niin ja poju tipautti eräänä päivänä mustikkapiltin lattialle ja jotenkin onnistui saamaan piltit toisen päädyn seinään aivan katonrajaan saakka. Millään se piltti ei pois olisi halunnut lähteä, mutta ainakin suurimmalta osin sain sen hinkattua pois. Teinpä siinä samassa sitten joulusiivousta ja puhdistin seinät ja katon muistakin huoneista. Jotain hyötyäkin siitä siis oli!



Millasta on tullut hieman höpsö, kun se jo välissä haukkuu omalle varjollekin :'). Kerran se haukkui tien toisella puolella kävelevän miehen varjolle, joka tietenkin katsoi koiraa kummastuneena, kun se niin päättömästi haukkui. Maanantaina se yllätti minut viimeksi, kun olimme menossa alaovesta sisälle ja kävelimme ehkä parin metrin päässä meistä seisovan miehen ja hänen ison mustan koiransa ohi. Milla, joka yleensä haukkuu kaikille koirille jo sadan metrin päästä, vilkaisi tätä koiraa, muttei sanonut yhtään mitään. Käveli vain kiltisti ohi :'D. Hieman jännitän, miten junamatka sen kanssa sujuu ensi viikolla. Lähdemme 22 päivä joulun viettoon lappiin ja junahan on silloin tietysti täynä. Mietityttää, että miten tuo koira siellä hermoilee ja yrittää äristä muille koirille. Pitää ottaa herkkuja matkaan. jotta sen huomion saisi pois ympärillä olevasta hälinästä. Jamien kummitäti tulee Jokelasta samalla junalla, joten hän on Kuopion asemalla meitä odottamassa ja huolehtii pojasta sitten matkan aikana mun kaverina. Äiti tulee meitä Ouluun vastaan, jottei meidän tarvitse sen pidemmälle matkustaa. 





Tankotanssin suhteen olen päässyt taas eteenpäin ja oppinut uusia juttuja. Tunneille en edelleenkään pääse, mutta onneksi kotosallakin tuo homma hoituu!



Musta tehtiin taas lehtijuttu, tästä pääsee lukemaan sen: https://www.kaupunkilehti.fi/huumekuski-tuhosi-lauran-mallin-uran/


Tällä hetkellä ollaan siis täysissä joulutunnelmissa ja ensi viikkoa odotellaan niin kauhulla kuin innolla. Kuusen ajattelin laittaa viikonloppuna, että saadaan nauttia siitä ennen kuin lähdemme lappiin. Siihen saakka salitreenit, kouluhommat ja arki pidetään täysillä toiminnassa, mutta tietenkin fiilistellään vähintään joka ilta ;)




Ja vielä vähän kuvia ostoksista.





Amarillo <3





Palaamisiin!


4 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun kirjoittelet taas! Sun tekstejä on niin kivaa lukea, kun niistä välittyy niin vahvasti sun positiivinen elämänasenne. :) Sun iloisuus ja positiivisuus on ihailtavaa, varsinkin kun kohdallesi on sattunut aika paljon vastoinkäymisiä. Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle ja Jamielle! <3

    VastaaPoista
  2. Kiva että kirjoitit taas <3 Karu tuo lehtijuttu, tai siis tuo sun onnettomuus.. Mut ihan uskomatonta, miten oot selvinnyt! Oot vahva!

    VastaaPoista